FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić: U Hrvatskoj ne funkcionira još pravna država

PULA,29. ožujka 2005.(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS)Zlatko Kramarić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puliustvrdio kako je general Ante Gotovina samo jedan od razloga štoHrvatska nije još započela pregovore s Europskom unijom te da jezapravo najveći razlog tome nefunkcioniranje pravne države.
PULA,29. ožujka 2005.(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je general Ante Gotovina samo jedan od razloga što Hrvatska nije još započela pregovore s Europskom unijom te da je zapravo najveći razlog tome nefunkcioniranje pravne države.

"Ne možemo dopustiti bombaške napade najprije u Kumrovcu, a sada u Murteru i doista smo naivni ako mislimo da to Europa ne primjećuje. Teroristički i barbarski činovi ne daju sliku da je Hrvatska spremna za Europu", ocijenio je Kramarić dodavši da LS podupire posljednju poruku zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića te kako je važno da ona dobije političku potporu i ostalih stranaka.

Po Kramarićevim riječima, plakati koji se pojavljuju gotovo u cijeloj Hrvatskoj s likom generala Gotovine predstavljaju antieuropsku poruku koja, kako je rekao, "zamjenjuje teze".

"Nitko ne dovodi u pitanje vrijednost Domovinskog rata, no moramo se suočiti s čitavim nizom negativnih epizoda u tom ratu koje moraju biti sankcionirane", poručio je potpredsjednik LS-a.

Govoreći o idućim lokalnim izborima, Kramarić je, imajući u vidu, kako je rekao, "da je Istra najliberalnija regija u Hrvatskoj", izrazio uvjerenost da će LS imati svog vijećnika u pulskom gradskom vijeću te da će ujedno participirati i u županijskoj vlasti.

"Liberalizam se mora osjetiti i mora biti zastupljen u političkom životu ovih prostora", zaključio je Zlatko Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙