FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi kontakt-policajci u Šibensko-kninskoj županiji

ŠIBENIK, 29. ožujka 2005. (Hina) - Ustrojavanjem 17 kontaktnih četvrtii podjelom rješenja o novom radnom mjestu kontakt- policajca danas jena području Šibensko-kninske županije počela provedba MUP-ova projekta"Policija u zajednici".
ŠIBENIK, 29. ožujka 2005. (Hina) - Ustrojavanjem 17 kontaktnih četvrti i podjelom rješenja o novom radnom mjestu kontakt- policajca danas je na području Šibensko-kninske županije počela provedba MUP-ova projekta "Policija u zajednici".

Sedam kontaktnih četvrti nalazi se na području Šibenika, jedan je u Primoštenu, tri na vodičkom i murterskom području, dva na drniškom, te četiri kontaktne četvrti na kninskom području.

Na konferenciji za novinare, koja je tim povodom održana u Policijskoj upravi, načelnik policije Branko Peran rekao je kako projekt "Policija u zajednici" znači nastavak reformi kojima je svrha "pretvoriti policiju u javni servis građana i prilagoditi je standardima Europske unije".

Dodao je i da je "cilj tog projekta približiti policiju građanima, otkloniti neugodnu predodžbu o policiji kao isključivo represivnoj sili, te u cijelosti poboljšati kvalitetu života u pojedinim sredinama".

Svih sedamnaestero kontakt-policajaca, koji od danas rade u pojedinim dijelovima Županije, dodatno su obrazovani za taj posao, a po riječima Boška Kranjca, pomoćnika načelnika za temeljnu policiju, njihovo će radno vrijeme biti prilagođeno radu važnijih objekata i ustanova u tim sredinama.

"Od danas građani u pojedinim četvrtima imaju 'svog policajca', koji će stalno raditi upravo u toj četvrti, a djelovat će prije svega preventivno u svakodnevnim kontaktima s građanima, predstavnicima pojedinih institucija i lokalne vlasti. Naš je cilj vratiti policajce među ljude, smanjiti kriminal, uspostaviti povjerenje s građanima i učiniti da se u svojoj sredini osjećaju sigurno. Naravno, kriminal neće nestati, a kontakt- policajac ima sve ovlasti i može represivno djelovati. No, vjerujemo da će potrebe za tim biti sve manje", rekao je Kranjc.

Voditelj Odsjeka za javni red Krešimir Nimac ukazao je na brojna pozitivna iskustva u radu kontakt-policajaca u drugim hrvatskim županijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙