FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS: Hrvatska policija pretvara se u servis građana

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik voditelja Misije OESS-a uHrvatskoj Robert Becker ocijenio je danas da se hrvatska policijaposljednjh godina nizom uspješnih reformi iz "policijske sile pretvarau službu na korist građana".
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Robert Becker ocijenio je danas da se hrvatska policija posljednjh godina nizom uspješnih reformi iz "policijske sile pretvara u službu na korist građana".

Hrvatskom MUP-u u tome su pomogli mnogi strani partneri fokusirajući se na reformu policije, regionalnu i međunarodnu policijsku suradnju, projekt Policije u zajednici i trgovinu ljudima, kazao je Becker na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić rekao je da OESS ima vrlo važnu ulogu u svim reformama koje policija u Hrvatskoj provodi radi usuglašavanja sa standardima EU-a.

Posebna suradnja ostvarena je na izgradnji policije u zajednici, što je dovelo do toga da Hrvatska prošle godine preuzme ulogu mentora za provođenje tog projekta u ostalim zemljama regije, kazao je Bukvić.

Osim suradnje Ravnateljstva s Misijom OESS-a u primjeni međunarodnih standarda, predstavljeni su i rezultati prošlotjednog posjeta policijskog izaslanstva engleskoj pokrajini Lincolnshire, gdje su se hrvatski policajci također usavršavali u primjeni strategije policije u zajednici. Riječ je o petom studijskom posjetu policajaca nekoj stranoj zemlji tijekom kojega su, kako ističu Ravnateljstvu, dobili brojne korisne informaciji o radu tzv. kontakt policajaca, ali i sudjelovanju građana u suzbijanju kriminala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙