FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska na naslovnici Michelinova atlasa Europe

ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Jedan od najpoznatijih svjetskihizdavača turističkih vodiča, karata i atlasa Michelin na naslovnicusvog najnovijeg godišnjeg izdanja atlasa Europe stavio je kartuHrvatske, uz obrazloženje, kako stoji u uvodniku atlasa, da jeHrvatska ove godine turistička destinacija u trendu u Europi isvijetu.
ZAGREB, 29. ožujka 2005. (Hina) - Jedan od najpoznatijih svjetskih izdavača turističkih vodiča, karata i atlasa Michelin na naslovnicu svog najnovijeg godišnjeg izdanja atlasa Europe stavio je kartu Hrvatske, uz obrazloženje, kako stoji u uvodniku atlasa, da je Hrvatska ove godine turistička destinacija u trendu u Europi i svijetu.

O tome je danas izvijestila direktorica francuskog predstavništva HTZ-a Marina Tomas Billet napominjući da je sjedište te svjetske izdavačke kuće u Parizu.

Ističe i da je ovogodišnje dodjeljivanje naslovnice atlasa Hrvatskoj korak dalje u Michelinovom prepoznavanju Hrvatska kao aktualne destinacije, budući je početkom prošle godine Michelin objavio prvi put ilustrirani vodič o Hrvatskoj pod nazivom "Le Guide Vert-Croatie".

Taj je vodič izdan u nakladi od 35 tisuća primjeraka, a slično kao i najnoviji godišnji atlas distribuira se u 70 zemalja svijeta.

Michelin godišnje publicira oko 20 milijuna različitih edicija (planovi gradova, autokarte i atlasi te tri kolekcije turističkih vodiča-Le Guide Vert, Escapade, Neos).

Tomas Billet napominje i da uspješna suradnja Michelina i HTZ-a traje godinama te da su autori i fotografi toga izdavača već nekoliko puta u organizaciji HTZ-a posjetili Hrvatsku gdje im je prezentirana hrvatska turistička ponuda.

Slična je situacija, kaže, i sa drugim medijskim kućama u Francuskoj, u čijim je izdanjima Hrvatska i dalje u središtu pažnje s pozitivnim člancima, što će se, kako vjeruje, i ove godine osjetiti u stopama rasta broja francuskih turista.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙