FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Koncert Vadima Rjepina i Festivalskog orkestra Vilnius

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - U ciklusu Forte Fortissimo Koncertnedirekcije Zagreb večeras je u dvorani Lisinski nastupio Festivalskiorkestar Vilnius s jednim od najtraženijih svjetskih violinistaVadimom Rjepinom.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - U ciklusu Forte Fortissimo Koncertne direkcije Zagreb večeras je u dvorani Lisinski nastupio Festivalski orkestar Vilnius s jednim od najtraženijih svjetskih violinista Vadimom Rjepinom.

Izveli su djela Mozarta, Stravinskog i Čajkovskog, a Rjepin je svirao na Stradivarijevoj violini Ruby iz 1708. koju mu je na korištenje ustupilo Stradivarijevo društvo iz Chicaga.

Festivalski orkestar Vilnius, osnovan na inicijativu umjetničkog ravnatelja Vilniuskog festivala Gintautasa Kevisasa, predstavlja najbolju tradiciju gudačke škole baltičke regije, navodi se u programskoj knjižici.

Ansambl na svom repertoaru ima djela od baroka do suvremene glazbe, a orkestar je dosad praizveo brojna djela suvremenih litvanskih skladatelja.

Ruskog violinista Vadima Rjepina slavni Yehudi Menuhin proglasio je "jednostavno najboljim i najsavršenijim violinistom kojeg je ikad čuo". Rjepin je međunarodnu karijeru započeo kao sedamnaestogodišnjak, 1989. pobjedom na natjecanju Kraljice Elizabete u Bruxellesu. Nastupao je s vodećim svjetskim orkestrima, a osobito je zapažen kao interpret suvremene glazbe, navodi se u programskoj knjižici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙