FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Evakuacija turskih državljana iz Kirgistana

ANKARA, 28. ožujka 2005. (Hina) - U ankarsku zračnu luku sletio je uponedjeljak drugi zrakoplov kojim je iz nemirima zahvaćenog Kirgistanaevakuirano oko 120 turskih državljana, uglavnom studenata koji su seškolovali u toj srednjoazijskoj zemlji.
ANKARA, 28. ožujka 2005. (Hina) - U ankarsku zračnu luku sletio je u ponedjeljak drugi zrakoplov kojim je iz nemirima zahvaćenog Kirgistana evakuirano oko 120 turskih državljana, uglavnom studenata koji su se školovali u toj srednjoazijskoj zemlji.

U subotu je, također posebnim zrakoplovom, evakuirano 117 turskih poslovnih ljudi. Mnogi od njih kazali su da su bili uplašeni za vlastite živote nakon čitave serije rušilačkih napada na turske poslovne objekte.

Prema prvim saznanjima, šteta koja je počinjena na turskim robnim kućama i drugim objektima cijeni se na oko 20 milijuna dolara.

Posebno izaslanstvo turske vlade nalazi se u Biškeku, gdje se susrelo i razgovaralo s novom šeficom kirgistanske diplomacije Rozom Otunbaevom. Upriličen je i razgovor s turskim poslovnim ljudima i studentima koji se trenutno nalaze u Kirgistanu.

Glasnogovornik turskog ministarstva vanjskih poslova Namik Tan izjavio je da je situacija u kirgistanskom gradu Osh mirna, te da turski studenti žele ostati na tamošnjem sveučilistu.

Turska je, prije svrgavanja predsjednika Askara Akajeva, imala veliki utjecaj u Kirgistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙