FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istru ušlo 50 tisuća gostiju, manje turista nego lani

PULA, 27. ožujka 2005. (Hina) - Preko triju graničnih prijelaza uIstarskoj županiji Plovanije, Kaštela i Požana - od petka do danas u12 sati u Hrvatsku je ušlo oko 50 tisuća putnika od toga 40 tisućainozemnih i 10 domaćih gostiju, izvjestila je danas istarskapolicija.
PULA, 27. ožujka 2005. (Hina) - Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji Plovanije, Kaštela i Požana - od petka do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo oko 50 tisuća putnika od toga 40 tisuća inozemnih i 10 domaćih gostiju, izvjestila je danas istarska policija.

Najviše gostiju ušlo je u petak i to oko 23 tisuće, jučer ih je u Istru ušlo oko 22 tisuće, a ostatak ih je ušao danas do 12 sati. Istodobno od petka je Hrvatsku preko istarskih graničnih prijelaza napustilo 26 tisuća putnika. Većih gužvi nije bilo, a od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Talijani, Slovenci i Nijemci.

U Županijskoj Turističkoj zajednici procjenjuju da u istarskim hotelima produženi uskrsni vikend provodi oko 15 tisuća uglavnom stranih gostiju koji bi mogli ostvariti oko 53 tisuće noćenja. Najviše gostiju, oko 3800 boravi u objektima porečke Plave lagune, zatim oko 3000 u hotelima umaškog Istraturista dok se u objektima rovinjskog Adria resortsa odmara 2200 gostiju uglavnom iz Njemačke, Italije, Austrije i Slovenije.

Lani je za Uskrs Istru posjetilo 20 tisuća gostiju koji su ostvarili 90 tisuća nočenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙