FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15 milijuna Talijana putuje za uskrsne blagdane

RIM, 24. ožujka 2005. (Hina/AR) - Petnaest milijuna Talijana provest ćeuskrsne blagdane izvan svojih domova, a tijekom prazničnih dana nacestama i autocestama će biti ukupno 13 milijuna automobila,predviđanja su poduzeća autocesta Gruppo Autostrade.
RIM, 24. ožujka 2005. (Hina/AR) - Petnaest milijuna Talijana provest će uskrsne blagdane izvan svojih domova, a tijekom prazničnih dana na cestama i autocestama će biti ukupno 13 milijuna automobila, predviđanja su poduzeća autocesta Gruppo Autostrade.

Nad prometom talijanskim cestama bdijet će svakoga dana ukupno 1600 policijskih patrolnih vozila i 11 helikoptera. Za uskrsni ručak svaki će Talijan u prosjeku potrošiti 40 eura, procjenjuje udruga trgovaca Confcomercio, a u 49.000 restorana koji će biti otvoreni na Uskrs ići će 5,6 posto manje ljudi negoli prošle godine.

Od 15 milijuna Talijana koji će blagdane provesti izvan svojih domova, čak 83 posto će ostati u Italiji, od kojih će oko jedan milijun izabrati seoski turizam, a 17 posto će otići u inozemstvo, uglavnom u europske gradove Pariz, London, Prag. Talijani sa sjeveroistoka provest će Uskrs u Istri i na Kvarneru, ali u manjem broju negoli prošle godine.

Ukupni uskrsni posao, koji obuhvaća trgovinu, turizam i ugostiteljstvo, iznosit će, prema procjenama udruge trgovaca, pet milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙