FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodio uskrsnu misu u zagrebačkoj katedrali

ZAGREB, 27. ožujka 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal JosipBozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali svečanoeuharistijsko slavlje u prigodi Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana.
ZAGREB, 27. ožujka 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali svečano euharistijsko slavlje u prigodi Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana.

Kardinal Bozanić je u propovijedi poručio da kršćanin ne živi izvan svijeta nego da je poput Krista pozvan biti srce svijeta. Kršćanin traži ono što je gore to znači vjeru u uskrsloga koja daje vremenu okus vječnosti, kazao je.

Kršćanin je, poručio je zagrebački nadbiskup, neumoran u radu dok izgrađuje ovozemni grad, on je i svjestan svoje osobne grešnosti koja ga svojim ponavljanjem deprimira, ali kršćanin zna da ga to ne udaljuje od božjeg nauma s nama.

"Suuskrsnuti s Kristom i tražiti ono što je gore žurno potiče kršćane da nastoje u društvu ostvarivati mir oslonjen na četiri stupa - istinu, pravdu, ljubav i slobodu kako je to propovijedao Papa Ivan XXIII.", kazao je Bozanić.

Čestitajući Uskrs zagrebački nadbiskup poručio je vjernicima da budu nositelji uskrsne radosti, dobrote, zajedništva i mira, poželio je mir posebno bolesnoj braći i sestrama, onima koji trpe, siromašnima, zatvorenicima, odbačenima, prognanicima i svima onima koji očekuju milosrđe.

"Za sve je Isus umro na križu, za sve je uskrsnuo i svima osigurao život vječni", rekao je Bozanić.

Kazao je da se Uskrs slavi u godini Euharistije koju je proglasio Sveti Otac, poručivši vjernicima da je nedjelja Dan gospodnji, Dan euharistije, dan koji omogućuje svakom čovjeku da uzme udjela u euharistiji, tom, kako je rekao, najuzvišenijem događaju svijeta. U euharistiji se u povijesti čovječanstva na dobrobit svakog pojedinca i svih ljudi odvija vrhunac spasenja, naglasio je.

Unatoč tome što još uvijek nismo dovoljno svjesni razorne snage grijeha, zla i smrti, kako one u našem tijelu tako u našem društvu, vidimo koliko je razorna snaga grijeha da je i Sina božjega koji je postao čovjekom učinila svojom žrtvom, rekao je u propovijedi zagrebački nadbiskup, poželivši danas svakom čovjeku dobre volje "uskrsnu radost u duši" i "da mir Krista uskrsloga iscijeli i ohrabri svako ljudsko srce".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙