FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskršnja misa u katedrali sv. Duje u Splitu

SPLIT, 27. ožujka 2005. (Hina) - Središnje uskrsno slavlje uSplitsko-makarskoj nadbiskupiji održano je u katedrali sv. Duje uSplitu na kojem je u propovijedi nadbiskup splitsko-makarski msgr.Marin Barišić govorio o "ljudskom traženju".
SPLIT, 27. ožujka 2005. (Hina) - Središnje uskrsno slavlje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održano je u katedrali sv. Duje u Splitu na kojem je u propovijedi nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić govorio o "ljudskom traženju".

"Svi nešto tražimo. Tražimo se preko svakodnevnih izbora onih malih, osobnih kao i onih javnih. Traže oni koji biraju kao i oni koji žele biti birani, traže sindikati i poslodavci, zaposleni, nezaposleni, siromašni, bogati... Tražimo na prosvjednim skupovima, na trgovima i u Saboru, no ljudska znatiželja i traženje ponire najdublje kada ide u potragu za ljudskim srcem", kazao je Barišić.

Čovjek je uvijek u traženju, on je biće nade, čežnje i budućnosti, pa onda nije čudno da Isus počinje s narodom dijalog pitanjem što tražite, kojim nas želi usmjeriti životnom ispunjenju i životnoj radosti, dodao je Barišić.

"Rastužuje što današnje zakonodavstvo legalnim proglašava pobačaj, eutanziju proglašava humanom, pokušava zakonski proglasiti normalne istospolne zajednice i izjednačiti ih s institucijom braka. Mnogi u današnje vrijeme u ljudskom tijelu ne vide osobu i pretvaraju ga u sredstvo egoističnog užitka", kazao je, ustvrdivši da je "najgori grobni kamen moći sa željom vladanja svijetom i posvemašnjim pokorenjem i tlačenjem slabijih".

Nadbiskup Barišić u propovjedi se osvrnuo i na socijalno stanje u društvu, ustvrdivši da mnogi danas ostaju bez posla i nemaju mogućnost zaposlenja, da oni koji rade nemaju dostojnu plaću, dok brojni rade i nedjeljom, te da obitelji ne mogu doći do krova nad glavom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙