FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još uvijek neizvjesno hoće li Papa govoriti na Uskrs

RIM, 26. ožujka 2005. (Hina) - Hoće li Ivan Pavao II. izgovoriti svojuuskrsnu poruku i blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i Svijetu) ili će toučiniti u njegovo ime državni tajnik Svete Stolice kardinal AngeloSodano, koji će u Papino ime predvoditi i jutarnju misu, i u subotu jejoš neizvjesno.
RIM, 26. ožujka 2005. (Hina) - Hoće li Ivan Pavao II. izgovoriti svoju uskrsnu poruku i blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i Svijetu) ili će to učiniti u njegovo ime državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano, koji će u Papino ime predvoditi i jutarnju misu, i u subotu je još neizvjesno.

Premda se dakle ni na Veliku subotu još ne može prognozirati da li će Papa na Uskrs u podne izreći blagoslov, ipak se s velikom sigurnošću može kazati da neće čestitati Uskrs na svim jezicima kao prijašnjih godina. Neizvjesnost oko Papinog blagoslova razriješit će se tek na sam Uskrs, kad se bude vidjelo da li i kako Papa može govoriti.

Ivanu Pavlu II. je 24. veljače, nakon respiratorne krize, u bolnici Gemelli načinjena traheotomija i u grlu, ispod Adamove jabučice postavljena mu je cjevčica kako bi lakše disao. Otkad se 13. veljače vratio iz bolnice u Vatikan, više nije prozborio. Očekivalo se da bi u petak navečer, tijekom Križnoga puta, Papa mogao izgovoriti svoju poruku ili barem pozdrav, ali je ostao u šutnji. Sjedio je u kapeli pokraj svog apartmana u Vatikanu i promatrao Križni put. Tu sliku su mogli vidjeti na velikim ekranima i vjernici pokraj Koloseuma. Televizijske kamere u kapeli snimale su Papu samo s leđa, tako da mu se nije moglo vidjeti lice. Papa nije ništa rekao, samo je tijekom 14. postaje, polaganje Kristova tjela, držao u rukama križ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙