FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa se ipak pojavio na prozoru

RIM, 27. veljače 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. se u nedjelju ipakpojavio na prozoru 10. kata bolnice Gemelli u Rimu, nakon što jepročitan angelus na Trgu svetog Petra.
RIM, 27. veljače 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. se u nedjelju ipak pojavio na prozoru 10. kata bolnice Gemelli u Rimu, nakon što je pročitan angelus na Trgu svetog Petra.

Tako se ipak nije dogodilo, unatoč najavama, da se u 26 godina pontifikata Ivana Pavla II. nedjeljni angelus prvi puta održi bez Pape.

Ivan Pavao II. bio je na prozoru bolnice i blagoslovio rukom prisutne. Iza Pape je stajao državni tajnik Svete Stolice, kardinal Angelo Sodano, te Papin osobni tajnik Stanislaw Dzivisz.

Papin tekst za današnji angelus pročitao je u 12 sati zamjenik državnog tajnika, nadbiskup Leonardo Sandri, s trijema bazilike svetog Petra, te je u ime Pape udijelio apostolski blagoslov. Ivan Pavao II. se pridružio molitvi angelusa iz svoje sobe u bolnici Gemelli u Rimu gdje je smješten u četvrtak zbog respiratorne krize i istoga dana uvečer mu je načinjena traheotomija.

Od tog kirurškog zahvata, pa sve dok ne ozdravi, ne smije govoriti, mora čuvati glasnice. Zbog toga je njegov tekst u nedjelju pročitao msgr. Sandri.

Papa je najprije svima zahvalio na tome što su mu duhovno blizu, te je misli uputio svima koji su se okupili na Trgu svetog Petra i koji se u svijetu zanimaju za njegovo zdravstveno stanje. "Molim vas da me nastavite pratiti prije svega u vašim molitvama", poručio je Papa.

"Pokajnička klima korizme, koju proživljavamo, pomaže nam da bolje shvatimo i vrijednost patnje koja, na jedan ili drugi način, svih nas čeka", rekao je Papa.

"Volio bih da ta poruka utjehe i nade stigne do svih, posebno do onih koji prolaze teške trenutke, koji pate u tijelu i duhu", poručio je Papa.

Inače noć između subote i nedjelje je Papa u svojoj sobi na 10. katu bolnice proveo mirno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙