FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bejrut: U eksploziji automobila bombe šestero ozlijeđenih

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Automobil bomba eksplodirala je usubotu u glavnom kršćanskom predgrađu na istoku libanonskeprijestolnice, pri čemu je ozlijeđeno najmanje šestero ljudi, prenoseagencije.
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Automobil bomba eksplodirala je u subotu u glavnom kršćanskom predgrađu na istoku libanonske prijestolnice, pri čemu je ozlijeđeno najmanje šestero ljudi, prenose agencije.

Eksplozija je razorila prvi kat stambene zgrade i raznijela prozorska stakla okolnih zgrada. Uništena su i vozila na obližnjim parkiralištima.

Vozila sigurnosnih službi i hitne pomoći okružila su područje eksplozije. Bolnički službenici rekli su da je ozlijeđeno najmanje šestero osoba.

Još se ne zna je li napad, koji je izvršen u subotu ujutro, bio politički motiviran.

Najžešći bombaški napad od okončanja građanskog rata u Libanonu 1990. dogodio se 14. veljače ove godine, kada je zajedno s još 17 osoba ubijen bivši premijer Rafik al-Hariri.

Nakon tog atentata kulminiralo je protusirijsko ozračje.

Sirija je u Libanonu rasporedila svoju vojsku još 1976. godine kao pomoć u obuzdavanju libanonskog građanskog rata.

Nakon atentata na bivšeg libanonskog premijera Sirija je pod pritiskom međunarodne zajednice počela povlačiti svoje postrojbe iz Libanona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙