FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U tsunamiju stradalo puno više žena nego muškaraca

LONDON, 26. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Gotovo četiri puta više žena negomuškaraca među žrtvama je razornog tsunamija u Indijskom oceanu,pokazuje britanska studija objavljena u subotu.
LONDON, 26. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Gotovo četiri puta više žena nego muškaraca među žrtvama je razornog tsunamija u Indijskom oceanu, pokazuje britanska studija objavljena u subotu.

Istraživanje britanske humanitarne udruge Oxfam razlog tomu vidi u činjenici da je puno više žena u obalnim područjima ostajalo doma uz djecu dok su im muževi ribarili, ili stoga što su muškarci mogli lakše plivati ili popeti se na palmina stabla bježeći pred golemim valovima.

"U nekim selima čak je 80 posto stradalih žena", izjavila je direktorica Oxfama Becky Buell.

Po njezinim riječima, taj bi nesrazmjer mogao dovesti do velikih problema u nadolazećim godinama.

Dodala je da su u njezinu organizaciju stigle dojave o silovanjima, zlostavljanima i prisilnim vjenčanjima među mlađom populacijom te je pozvala tamošnje stanovnike da se suprotstave toj praksi.

Razorni tsunami (arhivska fotografija) razorio je 26. prosinca prošle godine dobar dio južne i jugoistočne obale Azije i odnio, prema dosadašnjim spoznajama, oko 300.000 života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙