FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MONUC: Nema civilnih gubitaka u akciji u Kongu

BUNIA, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici UN-ove misije uDemokratskoj Republici Kongu (MONUC) opovrgli su informaciju premakojoj su njihove snage u jučerašnjoj akciji blizu mjesta Bunie upokrajini Ituri na sjeveroistoku zemlje ubile 50 civila.
BUNIA, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici UN-ove misije u Demokratskoj Republici Kongu (MONUC) opovrgli su informaciju prema kojoj su njihove snage u jučerašnjoj akciji blizu mjesta Bunie u pokrajini Ituri na sjeveroistoku zemlje ubile 50 civila.

"Ne vjerujemo da ima civilnih gubitaka. Stanovnici su pobjegli iz sela čim su s brežuljka ugledali da se naša vozila približavaju", rekao je ju srijedu navečer novinarima u Buniji zamjenik zapovjednika snaga MONUC-a general Patrick Cammaert.

Pakistanski mirovnjaci ubili su 50 do 60 pripadnika paravojnih snaga u sukobu na sjeveroistoku Konga u utorak, tjedan dana nakon što je devet UN-ovih vojnika iz Bangaladeša tamo ubijeno, izjavili su u srijedu visoki izvori UN-a

Glasnogovornik etničke većine lendu u pokrajini Ituri Larry Thewi Batsi u srijedu je rekao da je u spomenutoj akciji pripadnika UN-ovih snaga u Buniji poginulo najmanje 25 osoba, među kojima mnogi civili.

Dužnosnik MONUC-a novinarima je rekao da se UN-ove snage bore samo protiv naoružanih osoba i onih koji ih napadaju. Dodao je da su UN-ovi vojnici pomagali civilima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙