FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 1. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 1. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - U dvoboju četvrtfinala hrvatskog rukometnog Kupa Zagreb je u dvorani Kutija šibica pobijedio Metković 29:18 (15:8), te se plasirao u završnicu Kupa. Premda je nastupio bez Igora Vorija i Matije Štritofa, Zagreb je pobjedu ostvario bez većih problema. Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Horvat (5), Koloper (4) i Majnov (4), dok su strijelce Metkovića predvodili Huljina (4) i Ostarčević (4).

BASEL - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i najveći južnokorejski proizvođač automobila, Hyundai potpisali su novi sponzorski ugovor, koji će vrijediti od 2007. do 2014. godine. HyundaiKia Automotive Group, kako se službeno zove kompanija, bit će tako službeni sponzor Svjetskih prvenstava 2010. i 2014. godine. "Sretan sam što je Hyundai ostao uz našu organizaciju i što ćemo i dalje surađivati," kazao je predsjednik FIFA-e, Joseph Blatter, koji je potpisao ugovor, dok je sa strane Hyundaia to učinio izvršni direktor, Kim Dong-jin. Financijski detalji ugovora ostali su tajnom.

MUNCHEN - Premda je zbog problema s ozljedom propustio nekoliko posljednjih ogleda, Michael Ballack vratit će se u sastav Bayern Munchena u dvoboju četvrtfinala njemačkog Kupa protiv Freiburga. "Nema nikakvog odmaranja igrača. Nastupit ćemo u najjačem sastav s Ballackom," kazao je trener bavarske momčadi, Felix Magath. Ogled Bayerna i Freiburga na rasporedu je u srijedu, a Magath ne može računati na Hasana Salihamidžić i Mehmeta Scholla koji su ozlijeđeni. U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se amateri Bayerna i Werder Bremena, Arminia Bielefeld i Hansa Rostock, te Schalke 04 i Hanover 96.

LONDON - Jedan od najdarovitijih mladih engleskih nogometaša, Jermaine Pennant (22) osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Sudac je Pennantu, koji je član londonskog Arsenala, ali se ove godine nalazi na posudbi u Birmingham Cityu, izrekao i kaznu zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju tri godine. Pennant je osuđen nakon što ga je policija 23. siječnja ove godine privela pošto se u ranim jutarnjim satima automobilom zabio u stup ulične rasvjete. Pritom je ustanovljeno kako je mladi napadač bio pod utjecajem alkohola. Kako je u tim trenucima već odsluživao 16-mjesečnu uvjetnu kaznu zbog vožnje pod utjecajem alkohola, sudac je bivšeg člana mlade engleske vrste osudio na zatvorsku kaznu. Pennant je 1999. godine na svoj 16-ti rođendan za 3 milijuna eura preselio iz Notts County u Arsenal. Kada je u studenom iste godine debitirao u prvoj momčadi Topnika protiv Middlesbrougha postao je najmlađi igrač u povijesti Arsenala koji je zaigrao u elitnom razredu engleskog nogometa. Imao je 16 godina i 319 dana. Arsenal ga je potom posudio u Watford, Leeds United, a na koncu i u Birmingham.

TORINO - Talijanski nogometni velikan Juventus uzvratni ogled osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida igrat će oslabljen neigranjem Pavela Nedveda. Čeh se još uvijek nije oporavio od potresa mozga koji je zadobio u prvom ogledu protiv "Kraljevskog kluba". Nedved je nedavno pušten iz bolnice, no morat će mirovati još najmanje deset dana. U prvom dvoboju Real je slavio 1:0.

ZAGREB - Hrvati iz Stockholma poslali su danas u Hrvatski rukomtni savez pismo potpore Vladi Šoli pod naslovom "Svi smo mi Vlado Šola". Pismo potpore, kojeg su potpisale 93 osobe, osuđuje tzv. "Inicijativni odbor četiri Hrvata iz Stockholma", koji su optužili Vladu Šolu da je namjerno "loše" branio u finalnoj utakmici SP u Tunisu. Hrvatski rukometni savez zahvalio je Hrvatima iz Stockholma na potpisima podrške, kao i svim prijateljima rukometa koji su pružili potporu Vladi Šoli i njegovoj obitelji.

PARIZ - Brazilski veznjak Dudu, trenutno na posudbi u francuskom prvoligašu Rennesu, trebao bi pojačati moskovski CSKA, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Ivica Olić. Dudu bi s ruskim klubom trebao potpisati četverogodišnji ugovor. Dvadesetjednogodišnji nogometaš trenutno se oporavlja od ozljede prepona, a očekuje se da bi trebao zaigrati za tri tjedna. Karijeru je započeo u brazilskoj Vitoriji, a zatim je prešao u japanski klub Kashiwa Reysol, koji ga je posudio Rennesu. Prošle godine je s brazilskom reprezentacijom osvojio Južnoameričko prvenstvo.

MADRID - Španjolski reprezentativni branič Carlos Marchena produžio je za još šest godina ugovor s Valencijom. Marchena bi u Valenciji trebao igrati do 2011. "Iznimno sam zadovoljan dogovorom i zahvalan sam čelnicima kluba što su imali povjerenja u mene. Prošle godine bile su izuzetno uspješne i nadam se da će tako biti i u budućnosti", izjavio je 25-godišnji nogometaš. Marchena je s Valencijom osvojio dva naslova prvaka Španjolske (2002. i 2004.).

BANGKOK - Njemački trener 62-godišnji Siegfried Held više nije izbornik nogometne reprezentacije Tajlanda. Otkaz je dobio nakon što se Tajland nije uspio plasirati u završnicu Tiger kupa (prvenstvo ASEAN-a), koja je odigrana prošlog mjeseca. Tajland je osvojio Tiger kup 2002., ali je u prošlom izdanju, koje je održano krajem 2004. i početkom 2005., bio tek treći u svojoj skupini, te nije uspio izboriti polufinale. Pobjednik Tiger kupa je Singapur, koji je u obje finalne utakmice svladao Indoneziju. U Tiger kupu se natječe deset reprezentacija - Indonezija, Singapur, Vijetnam, Laos, Kambodža, Mijanmar, Malezija, Tajland, Filipini i Istočni Timor. Held je bio na kormilu Tajlanda od rujna prošle godine. Naslijedit će ga Charnwit Polcheewin, koje je peti izbornik Tajlanda u posljednjih 16 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙