FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs papi Ivanu Pavlu II.

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupskekonferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio jepapi Ivanu Pavlu II. najiskrenije i najtoplije želje u povodu Uskrsa uime čitave zagrebačke nadbiskupije, pomoćnih biskupa, u ime cijelogaklera, redovnika, redovnica, cijeloga naroda Božjeg i u svoje osobnoime, javila je Ika.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je papi Ivanu Pavlu II. najiskrenije i najtoplije želje u povodu Uskrsa u ime čitave zagrebačke nadbiskupije, pomoćnih biskupa, u ime cijeloga klera, redovnika, redovnica, cijeloga naroda Božjeg i u svoje osobno ime, javila je Ika.

Kardinal Bozanić obraćajući se na početku čestitke Svetom Ocu, napominje da zahvaljujući beskrajnom božanskom milosrđu Crkva, slaveći muku, smrt i uskrsnuće Gospodina Isusa Krista, iznova postaje svjedokom uzvišenog otajstva ljubavi, koja se daruje do kraja. Ispunjena velikom radošću i divljenjem, ponavlja poziv da se u svijetu širi ta radosna vijest, izvor neiscrpne nade za ljude i korjenitih preokreta u sudbini svijeta, dodaje kardinal u čestitci.

"Crkva u Hrvatskoj doživljava uvijek iznova besplatnost te božanske ljubavi i postojano nastoji crpiti u svakom vidiku svoga života iz snage koja dolazi od uskrsnog otajstva, koje se neprestano oživotvoruje i uprisutnjuje u daru euharistije", navodi zagrebački nadbiskup.

Zazivajući na kraju čestitke Gospodina da svjetlo Uskrsloga podupre Ivana Pavla II. u njegovu uzvišenom i dragocjenom služenju sveopćoj Crkvi, kardinal Bozanić napominje kako smo beskrajno zahvalni za Papino svjedočanstvo koje utvrđuje našu vjeru u Gospodina Isusa Krista, jedinoga Otkupitelja svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙