FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair opet pod pritiskom zbog rata u Iraku

LONDON, 24. ožujka 2005. (Hina)/AFP - Britanska vlada u četvrtak seponovno našla pod pritiskom zbog rata u Iraku, kad su njeziniprotivnici iskoristili priliku da premijera Tonyja Blaira stave uneugodan položaj samo nekoliko tjedana prije očekivanih izbora.
LONDON, 24. ožujka 2005. (Hina)/AFP - Britanska vlada u četvrtak se ponovno našla pod pritiskom zbog rata u Iraku, kad su njezini protivnici iskoristili priliku da premijera Tonyja Blaira stave u neugodan položaj samo nekoliko tjedana prije očekivanih izbora.

Oporbeni konzervativci premijera su optužili za "krajnju selektivnost glede istine".

Ministar pravosuđa u sjeni Dominic Grieve pozvao uje vladu da razjasni slijed događaja koji su doveli do invazije.

"Ne shvaća li ministar vanjskih poslova kako je ova cijela epizoda štetna za vjerodostojnost vlade", rekao je Grieve zastupnicima nakon što je ministar Jack Straw još jednom probao objasniti kako je vlada donijela odluku o kretanju u rat.

Prema najnovijim informacijama, ministar pravosuđa Lord Goldsmith promijenio je mišljenje oko zakonske utemeljenosti rata u ožujku 2003. Dotad je smatrao da je pokretanje rata nezakonito bez druge rezolucije UN, ali je poslije promijenio mišljenje, što oporba tumači političkim pritiskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙