FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: Nema roka za povlačenje vojnika iz Iraka

LONDON, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ni talijanska ni britanska vladanisu odredile precizan datum za mogući povratak svojih vojnika izIraka, izjavio je u srijedu britanski premijer Tony Blair.
LONDON, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ni talijanska ni britanska vlada nisu odredile precizan datum za mogući povratak svojih vojnika iz Iraka, izjavio je u srijedu britanski premijer Tony Blair.

"Ni talijanska vlada ni mi nismo odredili krajnji rok za povlačenje i Iraka", izjavio je u donjem domu britanskog parlamenta.

"Uvijek smo govorili kako bismo trebali otići čim prije, kad iračke snage budu u poziciji brinuti se o vlastitoj sigurnosti", izjavio je Blair tijekom redovitog tjednog odgovaranja na pitanja zastupnika.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u utorak navečer je najavio postupno povlačenje iz Iraka talijanskog kontingenta od tri tisuće vojnika.

"Mi ćemo od rujna početi postupno smanjivati broj naših vojnika jer to traži naša javnost", rekao je Berlusconi.

Britanski premijer pak je ustvrdio da je "talijansko stajalište identično našem", a to znači da treba "izgraditi iračke snage, kako bi na sebe preuzimale sve više odgovornosti za sigurnost", pa se treba nadati da će već u rujnu biti u boljem položaju nego danas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙