FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Potonulo plovilo s ilegalnim imigrantima

RIM, 24. ožujka 2005. (Hina/AR) - Plovilo s oko 90 tajnih imigranatapotonulo je u četvrtak na pučini ispred otoka Sicilije, a patrolničamci talijanske obalne straže do sada su iz mora, na pučini ispredsicilijanskog grada Raguse, izvukle tijela četiri osobe te spasilišest brodolomaca.
RIM, 24. ožujka 2005. (Hina/AR) - Plovilo s oko 90 tajnih imigranata potonulo je u četvrtak na pučini ispred otoka Sicilije, a patrolni čamci talijanske obalne straže do sada su iz mora, na pučini ispred sicilijanskog grada Raguse, izvukle tijela četiri osobe te spasili šest brodolomaca.

Iako su vijesti o tragediji još nepotpune, zna se da je riječ o osobama s Dalekog istoka. Još uvijek nije poznat točan broj ljudi koji su bili u plovilu, a navedeni broj zapravo je procjena nekih ribara koji su plovilo vidjeli u srijedu na 50 milja od otoka Lampeduse, južnije od Sicilije.

U potragu za potonulim brodom, osim patrolnih čamaca obalne straže, krenuli su i patrolni čamci financijske straže i helikopteri.

Uzbunu zbog potonuća broda podigao je turski trgovački brod, a remorker koji je bio u službi pokraj naftne platforme Vega također je spasio jednog brodolomca.

Posljednjih dana počela su, s boljim vremenskim prilikama, pristizati plovila s tajnim imigrantima, koja kreću uglavnom iz Libije prema talijanskim otocima Lampedusi i Siciliji. Tako je posljednjih dana stiglo više od 1.200 tajnih imigranata, od kojih je već većina vraćena u zemlje iz kojih su krenuli prema Europi. Uobičajeni postupak talijanskih vlasti je da ih, nakon identificiranja, zrakoplovima vraćaju u zemlje iz kojih su krenuli.

Mnogi među imigrantima izjasnili su se kao palestinski ili irački izbjeglice, ali je utvrđeno da su Egipćani, pa je talijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilonotu u Kairo kako bi upozorilo egipatske vlasti na takve slučajeve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙