FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton spavao na podu da bi Bush stariji dobio krevet

WASHINGTON, 8. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Tijekom posjeta južnoj Azijipogođenoj tsunamijem Bill Clinton spavao je na podu zrakoplova da binjegov prethodnik George Bush stariji mogao leći u jedni krevet uavionu.
WASHINGTON, 8. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Tijekom posjeta južnoj Aziji pogođenoj tsunamijem Bill Clinton spavao je na podu zrakoplova da bi njegov prethodnik George Bush stariji mogao leći u jedni krevet u avionu.

Clinton (58) već je unaprijed bio odlučio da će 80-godišnjem Bushu prepustiti jedinu spavaću sobu u vladinu Boeingu 757 te da će kartati u drugoj sobi, objavio je Newsweek.

"Otišao je unutra i kanio kartati, a kad sam ujutro ustao i povirio, on je čvrsto spavao na podu zrakoplova", rekao je Bush.

Otac američkoga predsjednika Georgea Busha mlađega kaže da je zahvalan Clintonu jer zbog svoje dobi mora spavati na krevetu.

"Mogli smo se zamijeniti i svaki spavati po pola noći na krevetu, ali on je to odbio", rekao je Bush o svojem protivniku iz predsjedničke kampanje 1992.

"Bio je veoma ljubazan i pažljiv i to mi je puno značilo", dodao je.

Sadašnji predsjednik poslao je svoga oca i Clintona kao posebne američke izaslanike u područje pogođeno tsunamijem. Njih su dvojica u veljači zajedno proputovali nekoliko južnoazijskih zemalja.

Clinton je Busha porazio na izborima 1992. Unatoč višegodišnjim političkim i osobnim razlikama, njih su se dvojica polako počela sprijateljivati, makar Bush ipak oprezno kaže da "nisu baš jako bliski".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙