FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačke kompanije su zdravije, no zaduženije

BRATISLAVA, 24. ožujka 2005. (Hina/TASR) - Slovačke kompanije suzdravije nego prije nekoliko godina, pri čemu insolventnost ineplaćanje računa više nije problem kao ranije, pokazalo jeistraživanje slovačke podružnice Moody'sa CRA Rating, koja jeispitivanje provela na 600 kompanija.
BRATISLAVA, 24. ožujka 2005. (Hina/TASR) - Slovačke kompanije su zdravije nego prije nekoliko godina, pri čemu insolventnost i neplaćanje računa više nije problem kao ranije, pokazalo je istraživanje slovačke podružnice Moody'sa CRA Rating, koja je ispitivanje provela na 600 kompanija.

Ta je studija pokazala da se disciplina kompanija u pogledu plaćanja računa poboljšala od 1997. do 2003, pri čemu se razdoblje naplate dugovanja smanjilo s 79 na 62 dana.

"To pokazuje da se moral poduzetnika u pogledu plaćanja stabilizirao", kazao je analitičar CRA Ratinga Vladislav Hrach, koji drži takav rok naplate računa uobičajenim i ne očekuje da će se značajnije mijenjati u budućnosti.

"Rezultati za 2000. i 2001. pokazuju općenito poboljšanje strukture kapitala i morala poduzetnika kada je riječ o plaćanju. Godine 2002. i 2003. potvrđuju to poboljšanje", dodao je.

No smanjeni strahovi kompanija glede korištenja pozajmljenog kapitala i veće prilike zaduživanja dovele su do njihove veće zaduženosti. Dok je omjer odnosa ukupnih obveza i kapitala u 1997. bio 49 posto, u 2003. je on iznosio 51 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙