FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Policija rastjerala štrajk mehaničara JAT-a

BEOGRAD,24. ožujka(Hina) - Policija je u srijedu, sat prije ponoći, ušla u hangar zrakoplovne kompanije JAT-a u zračnoj luci "Beograd" iiz njega istjerala oko 600 aviomehaničara "JAT-Airways"-a koji su višedana štrajkali, prenose u četvrtak beogradski mediji.
BEOGRAD,24. ožujka(Hina) - Policija je u srijedu, sat prije ponoći, ušla u hangar zrakoplovne kompanije JAT-a u zračnoj luci "Beograd" i iz njega istjerala oko 600 aviomehaničara "JAT-Airways"-a koji su više dana štrajkali, prenose u četvrtak beogradski mediji.

Oko hangara je bilo raspoređeno više policijskih kombija s policajcima pod punom opremom, ali nije bilo primjene sile. Predstavnici ogorčenih štrajkaša su inzistirali da policajci naprave zapisnik o inventaru, kako ih ne bi optužili da su nešto otuđili.

V.d. generalnog ravnatelja "JAT Airways"-a Nebojša Starčević ranije je pozvao državne organe da pomognu u udaljavanju aviomehaničara iz hangara.

Aviomehaničari JAT-a, njih 607, počeli su štrajk 17. ožujka nezadovoljni materijalnim položajem i statusom u poduzeću. U štrajku su prizemljeni svi zrakoplovi državne zrakoplovne kompanije, a zračni promet se djelomično obavlja iznajmljenim zrakoplovima.

Vlada Srbije u četvrtak će razmatrati situaciju u "JAT"-u i izmjenu programa restrukturiranja tog javnog poduzeća.

Nezadovoljni radnici su u četvrtak prijepodne nastavili štrajk ispred zračne luke "Beograd", a za poslije podne su najavili prosvjed pred zgradom vlade Srbije u Beogradu.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙