FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Održan Parlamentarni forum Jadransko-jonske inicijative

CETINJE, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici parlamenataJadransko-jonske inicijative na Parlamentarnom forumu, čije jedvodnevno zasjedanje na Cetinju završeno u utorak poslijepodne, odalisu posebno priznanje Vladi Republike Hrvatske zbog njezinih aktivnostina izgradnji Jadranske autoceste te su pozvali financijske institucijeda pomognu i omoguće njezin brži završetak.
CETINJE, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici parlamenata Jadransko-jonske inicijative na Parlamentarnom forumu, čije je dvodnevno zasjedanje na Cetinju završeno u utorak poslijepodne, odali su posebno priznanje Vladi Republike Hrvatske zbog njezinih aktivnosti na izgradnji Jadranske autoceste te su pozvali financijske institucije da pomognu i omoguće njezin brži završetak.

Predstavnici odbora za gospodarstvo parlamenata Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Slovenije, Srbije i Crne Gore, razmatrajući poticajne mjere za razvoj turizma u regiji, ocijenili su "da bazeni Jadranskog i Jonskog mora predstavljaju neiscrpnu mogućnost razvoju turističke ponude, čemu osobito doprinosi cestovna infrastruktura", prenose u srijedu crnogorski mediji.

Predstavnik saborskog Odbora za gospodarstvo, Dragutin Pukleš istaknuo je na Forumu kako Vlada Republike Hrvatske poklanja veliku pažnju razvoju turizma, osobito zaštiti okoliša. "Faktor ekologije je veoma bitan u svim radnjama koje će se ubuduće događati u regiji", kazao je Pukleš.

Predstavnik crnogorskog parlamenta Zarija Franović ocijenio je da je izgradnja Jadransko-jonske autoceste od izuzetne važnosti i za Crnu Goru. "Ova saobraćajnica će doprinijeti još boljoj turističkoj prezentaciji Crne Gore, kao i potpunoj valorizaciji i iskorištavanju kapaciteta Luke Bar", kazao je Franović

Predstavnica Pakta za stabilnost jugoistočne Europe Petra Blas izrazila je zadovoljstvo konkretnim zaključima ovog skupa.

"Ulaganja u turizam i cestovnu infrastrukturu je cilj ove regije na čemu će se temeljiti ekonomski prosperitet. Ovaj skup nagovještava veoma uspješnu suradnju svih parlamenta s Paktom stabilnosti jugoistočne Europe", kazala je Blas.

Cetinjski Parlamentarni forum je, u zajedničkoj izjavi, pozdravio inicijativu talijanskog parlamenta, koji je ponudio svoja iskustva u razvoju zakonodavnog ambijenta kako bi se potakao razvoj malih i srednjih preduzeća u svim zemljama regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙