FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani otvorene nastave: srednjoškolcima o EU govorio Mesić

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - U okviru Dana otvorene nastave 2005.u zagrebačkoj XVIII. gimnaziji danas je održan završni dio programa"Hrvatskim tragovima po Europi", a srednjoškolcima i njihovimprofesorima o važnosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju govorio jehrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - U okviru Dana otvorene nastave 2005. u zagrebačkoj XVIII. gimnaziji danas je održan završni dio programa "Hrvatskim tragovima po Europi", a srednjoškolcima i njihovim profesorima o važnosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju govorio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Nazočili predstavnici Francuskog veleposlanstva, Njemačkog središnjeg ureda za školstvo, hrvatskog Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i zagrebačkog Ureda za obrazovanje i šport.

"Sve zemlje koje su ušle u Europsku uniju profitirale su pa ćemo i mi", rekao je Mesić, kritizirajući sve euroskeptike. Oni, rekao je, žele izoliranu Hrvatsku, a ne demokratski sustav i pravila jednaka za sve.

Pohvalio je nastojanja učenika i profesora da putem "Dana otvorene nastave" u svojoj gimnaziji dođu do novih spoznaja i prošire komunikaciju s Europom te naglasio da se i na taj način priključujemo Europskoj uniji.

"Hrvatski kemičari u Europi", "Europska čudovišta", "Plautovim stopama od Moliera do Držića", "Hrvatski narodni plesovi i njihovi tragovi u Europi" samo su neke od tema iz današnjega cjelodnevnog bogatog obrazovnoga, kulturnog i zabavnog programa srednjoškolaca XVIII. jezične gimnazije, u kojoj se posebice njeguje učenje njemačkog i francuskog jezika.

Ravnateljica Irena Vajdovčić podsjetila je da se u XVIII. gimnaziji "Dani otvorene nastave" održavaju od 1994. Napomenula je i da su ove godine učenici mogli sudjelovati u čak 28 radionica gdje su aktivno sudjelovali u osmišljavanju svih faza obrazovnog procesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙