FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Osnivanje Radne skupine EU za procjenu suradnje s Haaškim sudom ima dvije dimenzije

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić - komentirajući danas odluku o uspostavi Radne skupineEU-a koja bi utvrdila stupanj suradnje (Hrvatske) s Haaškim sudom - ocijenio je da ta odluka "ima dvije dimenzije".
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić - komentirajući danas odluku o uspostavi Radne skupine EU-a koja bi utvrdila stupanj suradnje (Hrvatske) s Haaškim sudom - ocijenio je da ta odluka "ima dvije dimenzije".

"S jedne strane to je dobro da dobijemo jednog objektivnog promatrača koji će vidjeti što se kod nas događa, i o tome izvijestiti i Europsku uniju, ali i u komunikaciji s Haaškim tribunalom doći do jednog razumnog zaključka. S druge strane to pomalo smeta, jer to znači da nam ipak netko drugi mora pomagati da uvjerimo svoje prijatelje kako radimo upravo sve ono što nam nalažu naše međunarodno preuzete obaveze", izjavio je Mesić novinarima prigodom Dana otvorene nastave 2005. u zagrebačkoj XVIII. gimnaziji.

Na upit misli li da smo sve to ipak mogli odraditi sami, predsjednik Republike odgovorio je kako je "jasno da smo mogli".

"Bilo je neuvjerljivosti kod nekih drugih slučajeva, a to se onda odrazilo i na ovaj slučaj Ante Gotovina", kazao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙