FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko-udruga "Zemlja" traži JANAF-ovo očitovanje o čestim izgredima

SLAVONSKI BROD, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zbog čestih ekoloških izgredana dionici JANAF-ova naftovoda koji prolazi Brodsko-posavskomžupanijom Ekološka udruga "Zemlja" iz Slavonskoga Broda zatražila jedanas od Uprave JANAF-a da se očituje o svom planu sprječavanja novihizgreda.
SLAVONSKI BROD, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zbog čestih ekoloških izgreda na dionici JANAF-ova naftovoda koji prolazi Brodsko-posavskom županijom Ekološka udruga "Zemlja" iz Slavonskoga Broda zatražila je danas od Uprave JANAF-a da se očituje o svom planu sprječavanja novih izgreda.

Također su zatražili od JANAF-a da podupre projekte zaštite okoliša.

Brodska ekološka udruga "Zemlja" zahtijeva da se poveća sigurnost trase JANAF-ova naftovoda koja prolazi kroz Brodsko-posavsku županiju, među ostalim i zato što to područje obiluje zalihama pitke vode.

Potporu brodskim ekolozima dala je i riječka udruga Eko-Kvarner, upozorivši da o tome očekuje i javnu reakciju Vlade i dotičnih županija - Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke.

Inače, u zadnja četiri mjeseca na dionici naftovoda što prolazi Brodsko-posavskom županijom dogodila su se tri ekološka izgreda, odnosno puknuća cijevi naftovoda i izlijevanja nafte u okoliš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙