FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zaštite okoliša opovrgnulo tvrdnje Eko-Kvarnera

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okolišaprostornog uređenja i graditeljstva netočnim je ocijenilo tvrdnjuudruge Eko-Kvarner da je danas istekao zakonski rok Komisiji za ocjenuStudije utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria" i da je njezin radod danas nezakonit.,
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva netočnim je ocijenilo tvrdnju udruge Eko-Kvarner da je danas istekao zakonski rok Komisiji za ocjenu Studije utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria" i da je njezin rad od danas nezakonit.,

"Nije točno da je rok za procjenu studije istekao, taj rok ima instruktivni značaj, što znači da može i dulje trajati", navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ministarstvo smatra da nije dobro ubrzavati rokove i vršiti pritisak na stručnjake koji rade na procjeni Studije utjecaja na okoliš za projekt "Družba Adria".

Ministarstvo navodi da je 26. veljače donijelo zaključak da se na rok od tri mjeseca prekine postupak procjene utjecaja na okoliš spomenutog projekta.

U tom je roku nositelj zahvata, JANAF d.d., dužan izvršiti izmjene i dopune Studije u skladu sa zaključcima s prve sjednice Komisije za procjenu utjecaja na okoliš koja je održana od 17. do 20 siječnja.

Nakon toga postupak će se nastaviti, navodi Ministarstvo u današnjem priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙