FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makvić: Puknuće Janafova cjevovoda ne ugrožava vode

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Izlijevanje oko tisuću litara sirovenafte zbog jučerašnjeg puknuća cijevi Janafova naftovoda oko dvakilometra od Slavonskog Broda nije ugrozilo vode jer u blizini nemavodotokova, doznaje se danas od glavnoga državnog vodopravnoginspektora Željka Makvića.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Izlijevanje oko tisuću litara sirove nafte zbog jučerašnjeg puknuća cijevi Janafova naftovoda oko dva kilometra od Slavonskog Broda nije ugrozilo vode jer u blizini nema vodotokova, doznaje se danas od glavnoga državnog vodopravnog inspektora Željka Makvića.

Potvrdio je da su na terenu bili inspektor zaštite okoliša i stručnjaci Hrvatskih voda.

Iz Jadranskog naftovoda (Janafa) danas je priopćeno da je "propuštanje stijenke cjevovoda, zbog čega je istekla manja količina nafte, uzrokovao prolazak mehaničkog čistača u tijeku ispitivanja naftovodne dionice Sisak - Slavonski Brod". Janafove stručne službe pravodobno su djelovale i zaustavile izlijevanje nafte, a odmah je počelo i čišćenje, ističe u priopćenju voditelj Janafova Odjela za odnose s javnosti Jakov Despot.

Također navodi kako je utvrđeno da se na mjestu puknuća cijevi na površini nalazi oko 100 litara sirove nafte, a točne količine nafte bit će poznate kad završi čišćenje.

O jučerašnjem ekološkom izgredu Janaf je odmah izvijestio nadležna tijela uprave, a inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da se onečišćenje nije dogodilo u blizini vodotoka.

Oštećenje su uočili Janafovi radnici koji pri utvrđivanju pogonskog stanja naftovoda na dionici Sisak - Slavonski Brod pojačano nadziru trasu. Odmah nakon dojave o propuštanju stijenke cjevovoda zatvoreni su svi blok-ventili, zaustavljen je transport nafte te izoliran dio naftovoda na kojem je uočeno propuštanje.

Janaf u priopćenju također navodi da sustavno održava svoj naftovodni sustav te da sada utvrđuje pogonsko stanje naftovoda na dionici Sisak - Slavonski Brod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙