FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Brodskog Stupnika ponovno puknuo JANAF-ov naftovod

SLAVONSKI BROD/BRODSKI STUPNIK, 22. ožujka 2005. (Hina) - Samo nekolikokilometara od prošlotjedna mjesta puknuća iz JANAF-ova je cjevovoda,što prolazi Brodsko-posavskom županijom, kod Brodskog Stupnikanedaleko od Slavonskoga Broda ponovno je iscurila nafta.
SLAVONSKI BROD/BRODSKI STUPNIK, 22. ožujka 2005. (Hina) - Samo nekoliko kilometara od prošlotjedna mjesta puknuća iz JANAF-ova je cjevovoda, što prolazi Brodsko-posavskom županijom, kod Brodskog Stupnika nedaleko od Slavonskoga Broda ponovno je iscurila nafta.

JANAF-ovi radnici, koji pojačano nadziru dionicu naftovoda od Siska prema Slavonskom Brodu, jučer su oko podneva otkrili puknuće cjevovoda iz kojeg je iscurilo oko 200 litara nafte. Odmah su zaustavili istjecanje nafte, spriječivši onečišćenje vodotoka.

Teren su obišle i mjerodavne inspekcijske službe, a županijski inspektor zaštite okoliša Željko Rubil potvrdio je kako neće biti posljedica za okoliš.

Inače, završava se čišćenje mjesta nedaleko od Slobodnice gdje je puknuće naftovoda otkriveno 15. ožujka, kad je, po prvim procjenama, u tlo isteklo oko 1000 litara nafte. U tijeku je odvoženje onečišćene zemlje na dopušteno odlagalište.

Cjevovod naftovoda na dionici Sisak - Slavonski Brod u lošem je stanju jer tijekom trajanja Domovinskog rata nije bilo katodne zaštite pa će nakon temeljita ispitivanja i snimanja debljine stijenka cjevovoda JANAF izraditi plan djelovanja kako bi se spriječili novi izgredi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙