FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen "Meteorološki pojmovnik i višejezični rječnik" B. Gele i suradnika

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - "Meteorološki pojmovnik i višejezičnirječnik" Branka Gele i suradnika predstavljen je danas, na Svjetskimeteorološki dan, u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - "Meteorološki pojmovnik i višejezični rječnik" Branka Gele i suradnika predstavljen je danas, na Svjetski meteorološki dan, u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Riječ je o prvoj takvoj knjizi kod nas, koja na hrvatskom, engleskom, njemačkom i francuskom donosi kratke definicije 6000 pojmova iz meteorologije. Na knjizi je uz Gelu, savjetnika u Kabinetu ravnatelja DHMZ, radilo još 20-tak suradnika, stručnjaka iz različitih područja meteorologije te Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Gelo je knjigu preporučio meteorolozima, studentima, fakultetima prirodnih i društvenih znanosti, novinarima i široj javnosti, da je uvijek imaju pri ruci ako zatrebaju kratku informaciju iz meteorologije.

V.d. ravnatelja DHMZ-a Ivan Čačić rekao je da se u knjizi "Meteorološki pojmovnik i višejezični rječnik" mogu naći mnogi -pojmovi koji će razriješiti dvojbe, kao primjerice zašto se kaže "oborina", a ne "padalina", da pljusak nije samo pljusak kiše, već može biti tuče i snijega, je li se voda smrzava ili zaleđuje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙