FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw o "valu promjena" na Bliskom istoku

LONDON, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Val promjena širi se Bliskimistokom, ali potrebne su reforme u toj regiji kako bi se podržale tepromjene, izjavio je u četvrtak britanski ministar vanjskih poslovaJack Straw.
LONDON, 10. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Val promjena širi se Bliskim istokom, ali potrebne su reforme u toj regiji kako bi se podržale te promjene, izjavio je u četvrtak britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.

Više radnih mjesta i strana ulaganja ključni su za promoviranje demokracije, rekao je on u svom govoru pred ljevičarskim Fabijanskim društvom (Fabian Society) u Londonu.

"Teroristi i ekstremisti iskorištavaju svaki osjećaj oduzimanja prava glasa i nezadovoljstva za nova novačenja u svojim redovima za stravična nasilja", dodao je.

Straw je u svom govoru posvećenom "jačanju demokracije na Bliskom istoku", kao primjere promjena naveo izbore u Iraku održane u siječnju, pobunu u Libanonu protiv utjecaja Sirije i napredak između Izraela i Palestinaca.

"Jasno je da se događa nešto vrlo važno", rekao je. "Međutim, važnije od pitanja što stoji iza ovog vala promjene je pitanje na koji način možemo to najbolje poduprijeti", kazao je Straw.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙