FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PU o jučerašnjem trostrukom ubojstvu u Petrinji

SISAK, 22. ožujka 2005. (Hina) - Policijska uprava sisačko-moslavačkadanas je potvrdila da je trostruko ubojstvo supruge i njezinih dvijuprijateljica u Petrinji jučer popodne i sinoć počinio 37-godišnjiumirovljeni djelatni policajac iz Petrinje koji se sinoć nešto prije20 sati predao u Policijsku postaju u Petrinji.
SISAK, 22. ožujka 2005. (Hina) - Policijska uprava sisačko-moslavačka danas je potvrdila da je trostruko ubojstvo supruge i njezinih dviju prijateljica u Petrinji jučer popodne i sinoć počinio 37-godišnji umirovljeni djelatni policajac iz Petrinje koji se sinoć nešto prije 20 sati predao u Policijsku postaju u Petrinji.

Prilikom dobrovoljne predaje počinitelj je izjavio da je počinio tri ubojstva te je predao pištolj marke TT kalibra 7,62 mm, za koji je imao dozvolu i kojim je počinio tri ubojstva.

"Bio je vrlo uzbuđen, plakao je i izrazio je žaljenje zbog toga što je počinio, a kao motiv je naveo narušene obiteljske odnose i suprugino pokretanje brakorazvodne parnice, te se u daljnjoj kriminalističkoj obradi branio šutnjom. Nakon kriminalističke obrade počinitelj će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, gdje će se nad njim nastaviti istražni postupak", priopćeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo u PU sisačko-moslavačkoj u Sisku, kojoj je bio nazočan i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Policija nije objavila identitet počinitelja, a prema prikupljenim saznanjima riječ je o 37-godišnjem umirovljenom policajcu Vlastimiru Kihaliću iz Petrinje, koji je od 5. ožujka 1991. do 16. rujna 1998. bio pripadnik MUP-a, nakon čega je umirovljen zbog psihičke bolesti dijagnosticirane kao PTSP.

Policija je potvrdila da je najprije oko 17 sati, nakon verbalne prepirke, na Trgu Stjepana Radića u Petrinji s dva hica iz neposredne blizine ubio svoju 39-godišnju suprugu, čiji identitet nije naveden, a riječ je o Željki Kihalić, s kojom je imao dvoje maloljetne djece i s kojom je zadnjih mjeseci odvojeno živio jer je pokrenula brakorazvodnu sudsku parnicu.

Oko 17,15 sati u stanu u Ul. Dražena Petrovića u Petrinji s dva hica ubio je supruginu 40-godišnju prijateljicu, čiji identitet policija nije navela, ali se doznaje da je riječ o Vesni Mokrović. Ubio ju je u vrijeme kada je u stanu bio njezin suprug, dok joj je kći, koja mu je otvorila vrata i probudila majku, u vrijeme ubojstva bila u susjednoj prostoriji. Treće ubojstvo počinio je oko 18 sati ispred zgrade na parkiralištu u Hanžekovoj ulici kada je s dva hica iz neposredne blizine ubio 39-godišnju majku dvoje djece. Ni njezin identitet policija nije navela, a riječ je, kako se doznaje, o Nadi Kušan s kojom je bila njezina majka, koju je odgurnuo, dok je žrtvu, koja mu je pokušala pobjeći, sustigao i ubio.

Načelnik PU sisačko-moslavačke Marijan Belošević i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavili su da je "policija učinila sve što se moglo na otkrivanju i hvatanju počinitelja nakon dojave o prvom ubojstvu, kada je na Trgu Stjepana Radića pronađena mrtva njegova supruga". Belošević i Mehun izjavili su da je "odmah nakon dolaska na mjesto prvog ubojstva policiji bio poznat identitet počinitelja, da je blokirano cijelo uže područje Petrinje i županije, te je pod posebni nadzor stavljena i državna granica". U potrazi za počiniteljem angažiran je i helikopter MUP-a, kao i sve raspoložive snage petrinjske Policijske postaje i sisačko-moslavačke Policijske uprave.

"Počinitelj je cijelo vrijeme bio u pokretu, a nakon prvog ubojstva promijenio je automobil, što je otežalo potragu za njim", rekao je Belošević. "Policija nije imala zakonske osnove da od počinitelja oduzme pištolj, unatoč tomu što je bio psihički bolestan i liječio se od PTSP-a", rekao je Belošević. Glasnogovornik PU Zvonko Smernić izjavio je da je "počinitelj tijekom 1995. i 1996. bio prekršajno kažnjavan zbog prekršaja u prometu, da se protiv njega vodio kazneni postupak zbog utaje, ali je odbačen, te da nije bio kažnjavan zbog kaznenih djela".

"Supruga počinitelja krajem veljače ove godine došla je u petrinjsku Policijsku postaju i iznijela probleme u braku, žaleći se da joj suprug prijeti jer je pokrenula brakorazvodnu parnicu, ali je odbila policijski savjet da protiv njega podnese kaznenu prijavu zbog prijetnje", izvijestio je Smernić. "Po službenoj dužnosti policija je pokrenula kriminalističku obradu provjere navoda supruge u suradnji s petrinjskim Centrom za socijalnu skrb", naveo je Smernić. Iznio je da je "policija u više navrata pokušala obaviti obavijesni razgovor s njim, ali ga nije našla na mjestima na kojima je bio prijavljen".

Mehun je izjavio da će nakon završene kriminalističke obrade cijelog slučaja, MUP, ako bude potrebe, utvrditi je li bilo propusta u postupanju policije u Petrinji i Policijske uprave sisačko-moslavačke u tom slučaju i ima li osnova za utvrđivanje odgovornosti i sankcije protiv odgovornih policijskih rukovoditelja u Policijskoj postaji Petrinja i Policijskoj upravi u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙