FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Odbojkaši na Mediteranskim igrama

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najvažnija tema 10. sjednice VijećaHrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je u srijedu pod predsjedanjemZlatka Mateše održana u Zagrebu bilo je izviješće komercijalnerevizije HOO-a za 2004., koje su Vijeću predstavili revizori tvrtkeKopun.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najvažnija tema 10. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je u srijedu pod predsjedanjem Zlatka Mateše održana u Zagrebu bilo je izviješće komercijalne revizije HOO-a za 2004., koje su Vijeću predstavili revizori tvrtke Kopun.

Ovo je prvo neovisno revizijsko izviješće u povijesti HOO-a, a s tom praksom namjeravamo nastaviti i narednih godina, kazao je Mateša, dodavši kako su predstavnici Kopuna ukazali na određene nedostatke u radu stručnih službi, poglavito glede distribucije ulaznica za OI, javnu nabavu, te nepravilnosti glede dokumentacije korisnika Olimpijske stipendije.

HOO mora biti uzoran u svom poslovanju i to ćemo provesti milom ili silom, dodao je Mateša, naglasivši da se nikako ne radi o malverzacijama.

Vijeće je usuglasilo Izmjene i dopune Statuta HOO-a koje će 18. travnja razmatrati tri Skupštine - nacionalnih sportskih saveza, olimpijskih sportova i za lokalni sport, a potom bi trebale biti usvojene na Općoj skupštini, čiji je termin zasad još nepoznat. U izmjenama Statuta jača se uloga Vijeća, koje će biti povećano na 17 članova, uvodi se i Odbor za Zimske olimpijske sportove, ukida praksa da su uposlenici stručnih službi HOO-a bili dužnosnici u sportskim savezima što je bio klasični sukob interesa, te mijenjaju ovlasti i zaduženja glavnog tajnika.

Vijeće HOO-a je u suradnji sa Klubom hrvatskih olimpijaca odlučilo pomoći najstarijoj hrvatskoj olimpijki Zulejki Tućan, koja je davne 1936. sudjelovala na OI u Berlinu, a sada u 93. godini živi u teškim uvjetima u Domu za umirovljenike. HOO će materijalno pomoći i akciji "1000 koševa", pa će čelnici HOO-a na čelu sa Matešom i jednim od inicijatora akcije Stojkom Vrankovićem nazočiti 2. travnja otvaranju košarkaškog igrališta u mjestu Zaglav na Dugom otoku.

Odobrena je i zamolba Hrvatskog odbojkaškog saveza za nastup muške odbojkaške reprezentacije na Mediteranskim igrama u Almeriji krajem lipnja. Kako su odbojkaši odustali od nekih predviđenih turnira u pripremi za Europsko prvenstvo, nužna je bio odlazak na Mediteranske igre, a HOO je to dopustio uz uvjet da nastupi najjača vrsta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙