FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - U prvom dvoboju četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Zagreb je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pred 1.000 gledatelja pobijedio splitski Hajduk 1:0 (0:0). Jedini pogodak postigao je Sandro Klić u 69. minuti. Zagreb je tako upisao i treću pobjedu protiv Hajduka ove sezone. Prve dvije je ubilježio u prvenstvu, a sada i u Kupu. Uzvratni ogled na rasporedu je 15. ožujka u Splitu.

RIJEKA - U prvom dvoboju četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Rijeka i Slaven Belupo su pred 1.000 gledatelja na stadionu Kantrida odigrali 1:1 (1:0). Rijeka je povela u 45. minuti pogotkom Ercega, a rezultat je izjednačio Posavec iz jedanaesterca u 58 minuti. Uzvratni ogled na rasporedu je 15. ožujka u Koprivnici.

RIJEKA - U četvrtom kolu tradicionalnog velemajstorskog turnira šahistica što se igra pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića došlo je do promjene na vrhu. Slovačka velemajstorica Regina Pokorna nadigrala je našu olimpijku Rajnu Šargač i prešla u vodstvo. Veliko iznenađenje priredila je Slovenka Ana Srebrnić pobjedom nad Rumunjkom Adinom Bogzom, a Vlasta Maček je neočekivano poražena od Rumunjke Julije Jonice. U partiji Medić-Grabic viđen je salonski remi, a Borka Frančišković je vječnim šahom spašavala remi protiv Andree Pahor.

MOSKVA - Dosadašnji vezni igrač japanskog nogometnog prvoligaša Kashiwe, Brazilac Dudu Cearense (21) potpisao je četverogodišnji ugovor za ruski CSKA.

Transfer mladog Brazilca u redove moskovskog kluba u čijom redovima igra hrvatski reprezentativac Ivica Olić vrijedan je 3.5 milijun eura. "Želim pokazati kako mogu igrati kvalitetno i u tako uglednom klubu kao što je CSKA," kazao je mladi Dudu, koji je karijeru započeo u Vitoriji. Dudu je treći Brazilac koji je potpisao za CSKA. Prije njega to su učinili i Vagner Love i Daniel Carvalho.

LONDON - Vlasnica najboljeg svjetskog rezultata u maratonu, Paula Radcliffe propustit će skorašnje svjetsko prvenstvo u cross countryu kako bi se što bolje pripremila za londonski maraton, koji je na rasporedu 17. travnja. "Ne želim pokvariti svoje pripreme za maraton. Sve sam podredila nastupu u Londonu," poručila je britanska atletičarka. Svjetsko prvenstvo u cross countryu održat će se 19. i 20. ožujka u francuskom St Etienneu.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor je 2004. godinu završio sa pozitivom, a rashodi su 3.8 posto manji od pklaniranog, dok su rashodi koji se odnose na plaće uposlenika u HOO-u i ostale izdatke "hladnog pogona" na oko 15 posto ukupnog proračuna HOO-a, kazao je predsjendik HOO-a Zlatko Mateša nakon 9. sjednice Vijeća. Mateša je kazao kako se prihodi za nešto više od tri posto veći od planiranih, dok se kao značajna novost čekaju rezultati neovisne i komercijalne revizije, što će ubuduće biti pravilo u HOO-u, kazao je Mateša. Najvažnija tema sjednice bila je radni prijedlog Statuta koji se upućuje nasionalnim Savezima na usklađenje, te će do Skupštine biti poznata i konačna verzija. Novim Statutom se Vijeće povećava na 17 članova, inzistira se na demokratičnosti i transparentnosti rada HOO-a, te uvodi odredba kojom će biti nemoguće da uposlenik HOO-a bude u čelništvu bilo kojeg Saveza, budući da bi se radilo o klasičnom sukobu interesa.

DUBAI - Bivši izbornik kamerunske nogometne reprezentacije Nijemac Winfried Schäfer (55) prihvatio je ponudu Al Ahlia iu Ujedinjenih Arapskih Emirata i u iduće dvije godine vodit će ovaj klub iz Dubaija. "Premda nisam planirao potpisati ugovor, dobio sam ponudu koja se ne odbija. Sretan sam što ću se nakon nekoliko mjeseci pauze vratio treniranju," kazao je njemački stručnjak, koji je za vrijeme boravka u Kamerunu dobio nadimak Bijeli vrač. Schaefer će na klupi zamijeniti Iliea Balacia, nakon što je Rumunj zbog serije loših rezultata dobio otkaz.

PARIZ - Belgijanac Tom Boonen (Quick.Step) pobjednik je i druge etape biciklističke utrke Pariz - Nice, koja se zbog lošeg vremena umjesto 191 vozila 46 kilometara. Boonen je dionicu od Aiguepersea do Thiersa prošao za 53 minute i 31 sekundu. U vremenu pobjednika ciljem su prošli i drugoplasirani Norvežanin Kurta-Asle Arvesen (CSC) i trećeplasirani Ukrajinac Jaroslav Popović (Discovery Channel). Belgijanac u ukupnom poretku vodi sa tri sekunde prednosti pred Nizozemcem Erikom Dekkerom (Rabobank), dok je na trećem mjestu Arvesen sa pet sekundi zaostatka.

LENZERHEIDE - Zbog velike snježne oluje organizatori završnice Svjetskog kupa u alpskom skijanju u švicarskom Lenzerheideu bili su prisiljeni djelomično promijeniti satnicu natjecanja. Tako će muški spust, koji se trebao održati u srijedu, biti pomaknut za 24 sata kasnije, dok će se superveleslalom prvotno planiran za četvrtak održati u petak. U srijedu će umjesto utrke biti trening spustaša. Raspored utrka skijašica nije mijenjan. Spust je na rasporedu u srijedu, dok će super-G biti u četvrtak. U subotu je na rasporedu ženski slalom i muški veleslalom, a u nedjelju ženski veleslalom, te muški slalom.

HOCHFILZEN - Njemačka biatlonka Andrea Henkel osvojila je naslov svjetske prvakinje u utrci na 15 kilometara. Aktualna olimpijska prvakinja iz Salt Lake Citya slavila je u austrijskom Hochfilznu s jednim promašajem i 30,2 sekunde boljim vremenom od Kineskinje Robe Sun, koja je promašila dvije mete. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Norvežanka Linda Tjoerhom.

LEVERKUSEN - Njemački nogometni stručnjak Klaus Augenthaler produžio je ugovor s Bayer Leverkusenom do srpnja 2006. godine. Augenthaler je produžio ugovor s "Apotekarima" dan prije uzvratnog ogleda osmine finala Lige prvaka s Liverpoolom. Bayer je u prvoj utakmici izgubio 1:3. Prije dolaska u Bayer ovaj bivši obrambeni igrač Bayer Munchena vodio je austrijski GAK te njemački Nuernberg. Trener Bayera je od svibnja 2003. godine.

LONDON - Svjetska sportska akademija "Laureus" objavila je danas popis nominiranih za ovogodišnje nagrade, tzv. "sportske Oscare". Za sportaša godine nominirani su američki biciklist Lance Armstrong, švicarski tenisač Roger Federer, marokanski atletičar Hicham El Guerrouj, američki plivač Michael Phelps, talijanski motociklist Valentino Rossi i svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Michael Schumacher. Među nominiranima za sportašicu godine su tri atletičarke. Ruskinja Jelena Isinbajeva, britanska srednjeprugašica Kelly Holmes, te Šveđanka Carolina Kluft. Za sportašicu godine još konkuriraju wimbledonska pobjednica Ruskinja Marija Šarapova, najbolja svjetska igračica golfa Annika Sorenstam i nizozemska biciklistkinja Leontiena Zijlaard-Van Moorsel. Nogometni svijet prošle su godine zadivili Grci, koji su trijumfirali na EP u Portugalu. Osim njih, za najbolju ekipu godine nominirani su nogometaši Porta (europski klupski prvaci), Ferrari, Boston Red Soxi (baseball), europska Ryder Cup momčad (golf) i muška košarkaška reprezentacija Argentine, koja je osvojila naslov olimpijskih prvaka. Osvajači nagrada "Laureus" bit će objavljeni 16. svibnja u portugalskom Estorilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙