FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Vijeće se širi na 17 članova

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor je 2004.godinu završio sa pozitivom, a rashodi su 3.8 posto manji odpklaniranog, dok su rashodi koji se odnose na plaće uposlenika u HOO-ui ostale izdatke "hladnog pogona" na oko 15 posto ukupng proračunaHOO-a, kazao je predsjendik HOO-a Zlatko Mateša nakon 9. sjedniceVijeća.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor je 2004. godinu završio sa pozitivom, a rashodi su 3.8 posto manji od pklaniranog, dok su rashodi koji se odnose na plaće uposlenika u HOO-u i ostale izdatke "hladnog pogona" na oko 15 posto ukupng proračuna HOO-a, kazao je predsjendik HOO-a Zlatko Mateša nakon 9. sjednice Vijeća.

Mateša je kazao kako se prihodi za nešto više od tri posto veći od planiranih, dok se kao značajna novost čekaju rezultati neovisne i komercijalne revizije, što će ubuduće biti pravilo u HOO-u, kazao je Mateša.

Najvažnija tema sjednice bila je radni prijedlog Statuta koji se upućuje nasionalnim Savezima na usklađenje, te će do Skupštine biti poznata i konačna verzija. Novim Statutom se Vijeće povećava na 17 članova, inzistira se na demokratičnosti i transparentnosti rada HOO-a, te uvodi odredba kojom će biti nemoguće da uposlenik HOO-a bude u čelništvu bilo kojeg Saveza, budući da bi se radilo o klasičnom sukobu interesa.

HOO će isključivo zastupati predsjednik, dok će mandat glavnog tajnika trajati koliko traje mandat Vijeća koje ga je izabralo, što je dosad bilo nejasno po odredbama Statuta, a uvode i četiri odbora - Odbor za olimpijske sportove, Odbor za neolimpijske sportove, Odbor za lokalni sport, te kao novina - Odbor za zimske olimpijske sportove.

Mateša se osvrnuo i na negodovanje određenih osoba na inicijativu HOO-a da se janici Kostelić dodijeli ulica u Zagrebu.

Koliko znam, u Houstonu postoji ulica Žana Tabaka kao osvajača NBA prvenstva, a Amerikanci zacijelo nisu komunisti, pa time padaju o vodu oprečna mišljenja da se dostojno nagrade i vrednuju ogromni sportski uspjesi naše najbolje skijašice, kazao je Mateša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙