FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja sdo 21sat.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja sdo 21 sat.

ZAGREB - Izvršni odbor Nogometnog kluba Dinamo jednoglasno je prihvatio ostavku izvršnog dopredsjednika kluba Zdravka Mamića koju je on podnio u emisiji "Otvoreno" Hrvatske televizije u ponedjeljak navečer nakon što se Dinamo nije uspio plasirati u Ligu za prvaka Hrvatske nogometne lige. Također, IO je odlučio da će se izborna skupština Dinama održati 29. svibnja, odnosno po završetku ove natjecateljske sezone, a na toj skupštini bit će imenovan novi IO. U sljedeća dva mjeseca, odnosno do kraja sezone, nogometaši Dinama igrat će bez trenera, već će momčad voditi "koordinator stručnog stožera" Zvjezdan Cvetković. Uz njega u stručnom stožeru bit će Đuro Bago, trener vratara Alen Dautbegović i kondicijski trener Miljenko Rak.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i tvrtka Amway potpisali su u utorak u Zagrebu sponzorski ugovor kojim će Amway distribuirati svoje proizvode, poglavito minerale i vitamine, hrvatskim sportašima za Zimske olimpijske igre u Torinu 2006. i Olimpijske igre u Pekingu 2008.

"Iznimno nam je drago što smo osigurali još jednog sponzora za hrvatske olimpijce i nadamo se da će se ta suradnja nastaviti i nakon OI u Pekingu", kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša prilikom potpisivanja ugovora.

Tvrtka Amway, čije je predstavništvo u Hrvatskoj otvoreno 2001., dosad je bila sponzor NBA i NHL lige, kao i sponzor Kineske olimpijske reprezentacije.

MIAMI - Hrvatski tenisač Roko Karanušić nije uspio proći 2. kolo kvalifikacija za veliki ATP turnir koji krajem ovoga tjedna počinje u Miamiju. Bolji od Karanušića bio je Francuz Arnaud Clement sa 7-6 (3), 6-4.

MIAMI - Hrvatska tenisačica Silvija Talaja nije se uspjela plasirati u 3. kolo kvalifikacija velikog WTA turnira u Miamiju. Bolja od Talaje bila je Izraelka Shahar Peer sa 6-1, 6-1.

ZAGREB - Više od 5000 natjecatelja, od kojih oko 3.500 učenika osnovnih i srednjih škola, kojima će to ujedno biti državno prvenstvo u trčanju u prirodi, te oko 1.500 studenata, koji će sudjelovati u kros prvenstvu Zagrebačkog sveučilišta, nastupit će 10. travnja na 22. Krosu Sportskih novosti na Jarunu. Spomenutih 3.500 osnovno i srednjoškolaca samo su najbrži predstavnici ukupno oko 200.000 učenika, koliko ih se natjecalo u lokalnim kvalifikacijama i na taj način također sudjelovalo u Krosu SN, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Romana Caput-Jogunica, pomoćnica minstra za šport pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa koje je pokrovitelj Krosa SN, pozvala je i predškolce da se uskoro uključe u ovu jedinstvenu sportsku priredbu.

Direktor ŠRC Jarun, Aleksa Kocijan, iznio je ideju da se ustroji Velika nagrada Jaruna, s prijelaznim peharom na koji bi bila ugravirana imena pobjednika. Nastup mladih trčača bit će po tradiciji popraćen bogatim estradnim programom, a najboljim pojedincima te najuspješnijim voditeljima i nastavnicima osigurane su brojne vrijedne nagrade.

MISANO ADRIATICO - Nakon prvoga dana i etape podijeljene u dva dijela na biciklističkoj utrci "Settimana Coppi e Bartali" u Italiji Vladimir Miholjević (Liquigas-Bianchi) zauzima 11., a Radoslav Rogina (Tenax) 138. U 1.a etapi voženoj oko Riccionea u dužini od 95.2 kilometara Miholjević je ciljem prošao kao 56., a Rogina kao 129., obojica u vremenu pobjednika, 2:16:23 sati, Argentinca Guillerma Rubena Bongiorna (Ceramiche Panaria). 1.b etapa vožena je na momčadski kronometar u dužini od 12 kilometara oko Misana Adriatica. Najbrža je bila momčad Fassa Bortolo s vremenom 13:44 minuta, Miholjevićeva momčad Liquigas-Bianchi bila je druga sa šest sekundi zaostatka, a Tenax Rogine 20. sa 1:19 minuta zaostatka. U ukupnom redoslijedu vodi Talijan Francesco Chicchi (Fassa Bortolo) s vremenom 2:30:03 sati, Miholjević je 11. sa 10 sekundsi zaostatka, a Rogina 138. sa 1:23 minute slabijim vremenom.

BETESCHGADEN/ZAGREB - Naša mlada skijašica Mateja Ferk osvojila je šesto mjestu u slalomu na Otvorenom prvenstvu Njemačke što je joj je donijelo 19.40 FIS bodova.

"Mateja je briljirala u drugoj vožnji u kojoj je sedamnaestogodišnja Riječanka bila najbža i s vremenom 51.91 pobijedila mnoge poznate skijašice iz Svjetskog kupa pa i drugolpasiranu Njemicu Monicu Bergmann Schmuderer koja je u drugoj vožnji postigla rezultat 52.73.", rekao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

VARŠAVA - Najbolji poljski i jedan od najboljih skijaša-skakača na svijetu Adam Malysz zaprijetio je prekidom karijere ukoliko tamošnji skijaški savez ne produži ugovor s njegovim managerom Austrijancem Edijem Federerom. Poljaci ne žele produžiti ugovor s Federerom koji ističe 30. travnja, a kao razlog ističu kako je s njim nemoguće raditi. Optužuju ga da je prisiljavao Malysza da nastupi na svim natjecanjima Svjetskoga kupa, što Malysz niječe.

"Ukoliko se ne dogovorim sa savezom o produžetku ugovora s mojim managerom, jednostavno ću prekinuti karijeru. Rodio sam se kao Poljak i zato ne želim nastupati niti za jednu drugu državu", izjavio je Malysz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙