FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: sport u 21 sat

ZAGREB, 11. ožujka 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 11. ožujka 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/LENZERHEIDE

Austrijska skijašica Michaela Dorfmeister pobjednica je posljednjeg superveleslaloma sezone voženog u švicarskom Lenzerheideu kojom je osvojila mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Dorfmeister je pobijedila s vremenom 1:12.38 minuta, drugo mjesto zauzela je njezina sunarodnjakinja Marlies Schild sa 30 stotinki zaostatka, a treće Šveđanka Anja Paerson sa 58 stotinki iza Dorfmeister.Janica Kostelić za pobjednicom je zaostala 1.40 sekundi, te je utrku završila na 15. poziciji.U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa dvije utrke prije kraja Paerson je povećala svoje vodstvo u odnosu na Kastelić na 89 bodova. Uoči subotnjeg slaloma i nedjeljnog veleslaloma Paerson ima 1338 bodova, a Kostelić 1249.

ZAGREB

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije (U-21) Slaven Bilić objavio je danas popis reprezentativnih kandidata za kvalifikacijske utakmice za EP protiv Islanda i Malte, koje se igraju 25. i 29. ožujka u Velikoj Gorici. Na popisu su 23 igrača, a još trojici su poslani pretpozivi. Novo ime na popisu je napadač Hajduka Tomislav Bušić, koji se iskazao na posljednjim utakmicama u klupskom dresu. Među pozvanima je i Dinamov napadač Eduardo Da Silva. No, njegov nastup ovisi o tome hoće li biti potreban izborniku A reprezentacije Zlatku Kranjčaru. Ukoliko Pršo, Klasnić i Olić budu zdravi, Kranjčar bi mogao ustupiti Da Silvu svom kolegi Biliću. Mlada hrvatska reprezentacija dosad je u kvalifikacijama za EP odigrala tri utakmice, protiv Mađarske, Švedske i Bugarske, te je ubilježila tri pobjede. Izbornik Bilić očekuje nastavak pobjedničkog niza i protiv Islanda i Malte. "Očekuju nas dvije vrlo bitne utakmice u kojima moramo pobijediti kako bi kapitalizirali ono što smo dosad ostvarili. Dobro smo proučili naše suparnike i sigurno je da ćemo morati odigrati na granici naših mogućnosti da bi osvojili novih šest bodova", istaknuo je Bilić.

ZAGREB

Popis mladih reprezentativaca za utakmice protiv Islanda i Malte:

vratari - Tomislav Vranjić (Cibalia), Velimir Radman (Rijeka)

braniči - Luka Vučko (Hajduk), Josip Mišić (Osijek), Dario Bodrušić (Slaven Belupo), Tomislav Labudović (Zagreb), Hrvoje Čale (Dinamo), Neven Vukman (Varteks), Igor Gal (Slaven Belupo)

vezni igrači - Leon Benko (Varteks), Mladen Bartulović (Hajduk), Ante Tomić (Dinamo), Filip Marčić (Bordeaux), Ognjen Vukojević (Slaven Belupo), Goran Mujanović (Varteks), Luka Modrić (Dinamo), Mario Grgurović (Hajduk)

Napadači - Goran Ljubojević (Dinamo), Karlo Primorac (Osijek), Josip Tadić (Osijek), Hrvoje Ćustić (Zadar), Eduardo Da Silva (Dinamo), Tomislav Bušić (Hajduk)

Pretpozivi su poslani Ivici Džidiću (Zrinjski Mostar), Danijelu Cesarecu (Acratitos) i Ivanu Manceu (Varteks).

ZAGREB

Na prigodnoj svečanosti u Novinarskom domu u petak je javnosti predstavljen 13. Hrvatski športski almanah za sezonu 2004/2005. "Prvi put u Almanahu su predstavljena športska postignuća učenika i učenica osnovnih i srednjih škola, pa se može reći da ovogodišni Almanah uistinu predstavlja prikaz hrvatskog športa u cjelini", rekla je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput-Jogunica. V.d. glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop naglasio je da će HOO, kao i svih dosadašnjih godina, financijski i u buduće podržavati izlazak ove jedinstvene publikacije, a glavni uradnik izdanja Kruno Sabolić je obećao da će uz takvu pomoć HOO Almanah biti tiskan i u 2006. godini.

BERLIN

U velikoj aferi namještanja rezultata nogometnih utakmica u Njemačkoj uhićen je i prvi igrač, potvrdili su njemački sudski organi. Steffen Karl (35), nogometaš trećeligaša Chemnitzera, uhićen je u svom domu pod sumnjom da je sudjelovao u namještanju utakmica za kladioničare, a to je već drugo uhićenje nakon što je u četvrtak priveden i sudac Dominik Marks.Steffen Karl se sumnjiči da je sa hrvatskim državljaninom Antom S. dogovorio da u dvoboju s Paderbornom 22. svibnja 2004. namjernim prekršajem u kaznenom prostoru omogući sucu Robertu Hoyzeru, inače glavnom akteru afere, da sudi kazneni udarac. Utakmica je završila pobjedom Padeborna sa 4:0, ali nijedan od dva kaznena udarca nije skrivio Karl. No, nedavno je Steffena Karla optužio vratar Duisburga Georg Koch da mu je za namjerno puštanje pogodaka upravo on ponudio 20.000 eura. Karl i nije nepoznat nogometaš jer je u karijeri igrao i za Borussiu Dortmund,Herthu Berlin i St. Pauli.

SPLIT

Zbog promjenjivog i slabog vjetra od dva do pet čvorova trećeg dana međunarodne regate Split Olympic Sailing Week u Splitu nije se jedrilo. Ukupno 54 jedriličara u pet olimpijskih klasa na regatno polje izišli su oko 12 sati, no nakon trosatnog čekanja u splitskom kanalu regatni odbor poslao ih je nazad u Labudovu lučicu.

MEXICO CITY

Norvežanin Petter Solberg u potpuno novoj Subaru Imprezi vodi nakon prvoga dana Meksičkoga relija, treće utrke Svjetskog reli prvenstva. Pobjednik Švedskog relija Solberg nakon prve etape i 22.5 kilometra ima prednost od 2.2 sekunde u odnosu na svjetskog prvaka Francuza Sebastiena Loeba u Citroenu. Senzacija dana je treće mjesto Australca Chrisa Atkinsona, koji se po prvi puta natječe kao vozač Subarua, dok je četvrti Belgijanac Francois Duval u Citroenu.

PARIZ

Talijanski biciklist Gilberto Simoni pobjednik je pete etape Pro Tour utrke Pariz-Nica vožene u dužini od 172.5 kilometra od Rognesa do Mont-Farona. Vodstvo u ukupnom poretku zadržao je Amerikanac Bobby Julich, 19 sekundi zaostaje Španjolac Constantino Zaballa, a 20 sekundi njegov sunarodnjak Alejandro Valverde. Ovo je bila brdska etapa, sa šest uspona od čega tri 3. kategorije, dva 2. kategorije i jedan prve kategorije

LENZERHEIDE

Švicarski skijaški savez u petak je nakon najgore sezone u povijesti skijanja za ovu skijašku velesilu dao otkaz glavnoj trenerici ženske reprezentacije Marie Theres Nadig. "Jednostavno, ove sezone nije bilo uspjeha, bila je to katastrofalna godina u kojoj je švicarskom skijanju učinjena velika šteta; kazao je prvi čovjek Swiss Ski-a Gian Gilli.Nadig je dvostruka olimpijska pobjednica iz 1972. i bila je jedina žena na vodećoj trenerskoj funkciji u alpskom skijanju. Švicarska ženska reprezentancija ove sezone nema nijednu pobjedu u Svjetskom kupu, aostali su bez odličja i na SP-u u Santa Caterini.

LILLEHAMMER

Finski skakač Matti Hautamaeki došao je u norveškom Lillehammeru do četvrte uzastopne pobjede, no najviše razloga za slavlje ima njegov sunarodnjak Janne Ahonen koji je sa četvrtim mjestom obranio naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa skijaša-skakača. Ahonen je nakon prve serije vodio sa rekordnim skokom skakaonice od 137 metara, no u drugoj je Hautamaeki sa šestog mjesta skokom od 135 metara došao do pobjede. Drugo i treće mjesto ostali su u Norveškoj zahvaljujući Sigurdu Pettersenu i Larsu Bystoelu. Ahonenu (27) je u drugoj seriji bio dovoljan i skok od 122.5 metara za osiguranje naslova jer je iza njega bio njegov jedini konkurent Norvežanin Roar Ljoekelsoey.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙