FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pandurević dobrovoljno otputovao u Den Haag

BEOGRAD,23.ožujka(Hina) - Bivši general Vojske Republike Srpske VinkoPandurević, optužen pred Haškim sudom za genocid i ratne zločine uBiH, u srijedu je iz beogradske zračne luke dobrovoljno otputovao uTribunal za ratne zločine u Den Haagu.
BEOGRAD,23.ožujka(Hina) - Bivši general Vojske Republike Srpske Vinko Pandurević, optužen pred Haškim sudom za genocid i ratne zločine u BiH, u srijedu je iz beogradske zračne luke dobrovoljno otputovao u Tribunal za ratne zločine u Den Haagu.

Pandurevića je u Haag ispratio ministar za državnu upravu i član Nacionalnog vijeća SCG za suradnju sa tribunalom Zoran Lončar.

Bivši general Vojske Republike Srpske, koji je nedavno dao izjavu beogradskoj BK televiziji u generalskoj odori Vojske Srbije i Crne Gore, došao je u beogradsku zračnu luku uz jako policijsko osiguranje te je u 12 sati odletio zrakoplovom vlade u Roterdam.

U optužnici, koja Pandurevića tereti za genocid, kršenja ratnog prava i običaja kao i zločine protiv čovječnosti, navodi se da je on, kao zapovjednik Zvorničke brigade VRS, sudjelovao u etničkom čišćenju

Srebrenice.

Pandurević je na početku rata u BiH imenovan zapovjednikom snaga VRS u Višegradu, postrojbe koja je kasnije nazvana Prvom višegradskom lakom pješadijskom brigadom, a od 12. prosinca 1992. do studenog 1996. bio je zapovjednik Prve zvorničke lake pješadijske brigade.

Rođen je 1959. u Sokocu. Početkom rata u BiH imao je čin kapetana prve klase. U čin general-majora unaprijeđen je u lipnju 1997. i do umirovljenja u travnju 1998. godine, bio je član Glavnog stožera VRS.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙