FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani hrvatskog filma od 4. do 9. travnja

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Nacionalni filmski festival - 14.Dani hrvatskog filma održat će se od 4. do 9. travnja u zagrebačkomStudentskom centru, najavili su organizatori na današnjoj konferencijiza novinare.
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Nacionalni filmski festival - 14. Dani hrvatskog filma održat će se od 4. do 9. travnja u zagrebačkom Studentskom centru, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Iako je rok za prijavu filmova jučer službeno završen, prijave će se primati do kraja tjedna, rekao je tajnik direkcije 14. Dana hrvatskog filma Mladen Martić.

Po njegovim riječima, do sada je pristiglo dvjestotinjak filmova, od kojih 61 dokumentarni, 10 animiranih, 29 eksperimentalnih, 48 namjenskih, 15 glazbenih spotova te 17 igranih filmova.

Selektor za igrani film bit će Saša Vojković, za dokumentarni Goran Dević, za eksperimentalni Ivan Paić, a za namjenski i glazbeni spot Simon Bogojević Narath, dok je selektor za animirani film još nepoznat.

Ocjenjivački sud radit će u sastavu Želimir Žilnik, Vlatka Vorkapić i Tomislav Kurelec.

Pretprogram, od 28. ožujka do 3. travnja održavat će se u MM-Centru i Kinu SC-a, najavio je član direkcije Ivan Paić.

U sklopu pretprograma moći će se vidjeti autorski ciklus Gorana Trbuljaka, retrospektiva hrvatskog dokumentarnog filma i animiranog filma, ciklus crno-bijelih filmova o Zagrebu, hommage Juliju Kniferu, izložba filmske fotografije kao i predložaka za animirani film, dok će se u sklopu inozemnog programa moći pogledati portugalski kratkometražni film.

Uvodni program zamišljen je kao projekcija cjelovečernjih filmova s prošlogodišnjeg Pula film Festivala, a organizatori su najavili i projekciju izabranih i nagrađenih filmova s dosadašnjih Dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙