FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmski izbor hrvatske publike uoči dodjele Oscara

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Nekoliko dana prije dodjele Oscarahrvatski filmofili i posjetitelji webova odabrali su svoje favorite izsvijeta filma 2004. u Filmskom izboru publike koji je organiziraoportal filmski.net.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Nekoliko dana prije dodjele Oscara hrvatski filmofili i posjetitelji webova odabrali su svoje favorite iz svijeta filma 2004. u Filmskom izboru publike koji je organizirao portal filmski.net.

Birali su među nominiranim filmovima koji su prikazani u hrvatskim kinima prošle godine, a glasali su u 10 kategorija.

Za najbolji strani film proglasili su "Izgubljeni u prijevodu" redateljice Sofije Coppole, a za najbolji hrvatski film "Tu divnu splitsku noć" redatelja Arsena Antuna Ostojića.

U kategoriji najgoreg filma najveći broj glasova dali su filmu "Žena mačka" redatelja Pitofa.

Najbolja strana glumica je, po izboru domaće publike, Scarlett Johansson ('Izgubljeni u prijevodu'), najbolji strani glumac Sean Penn ("21 gram"), a najbolji filmski par Bill Murray i Scarlett Johansson ('Izgubljeni u prijevodu').

Najbolja hrvatska glumica je po izboru onih koji su se uključili u glasovanje Leona Paraminski ("Družba Isusova"), a najbolji hrvatski glumac Goran Višnjić ("Duga mračna noć").

U kategoriji filmske glazbe najviše glasova dobila je glazba iz Tarantinova "Kill Billa" 2, a u kategoriji animiranog filma, "Shrek" 2.

U glasovanju je, kako navode organizatori, sudjelovalo 5840 posjetitelja weba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙