FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Spin Valis": o teškoćama drvnoprerađivačke industrije

POŽEGA, 22. ožujka 2005. (Hina) - Iako je požeška drvna industrija"Spin Valis" lani ostvarila 156 milijuna kuna prihoda, ta je svotaipak manja za 1,200.000 kuna koliko je tvrtka izgubila zbogpromjenjiva tečaja eura, a država je samo deklarativno podupiraladrvopreređivače u izvozu, ocijenio je danas za posjeta pomoćnikaministra poljoprivrede Ivice Grbca direktor požeške tvrtke ŽeljkoČerti.
POŽEGA, 22. ožujka 2005. (Hina) - Iako je požeška drvna industrija "Spin Valis" lani ostvarila 156 milijuna kuna prihoda, ta je svota ipak manja za 1,200.000 kuna koliko je tvrtka izgubila zbog promjenjiva tečaja eura, a država je samo deklarativno podupirala drvopreređivače u izvozu, ocijenio je danas za posjeta pomoćnika ministra poljoprivrede Ivice Grbca direktor požeške tvrtke Željko Čerti.

"Još je Račanova Vlada održala nekoliko sastanaka na kojima su predložene mjere za poticanje proizvodnje gotovih proizvoda, od poreznih olakšica do nižih kamata i drukčije monetarne politike. Na žalost, od toga ništa nije provedeno. Drvnoprerađivačka je industrija jedna od rijetkih koju država uopće ne subvencionira", kazao je Čerti.

Pomoćnik ministra Grbac je rekao da je"prije dvije godine donesena nacionalna šumarska politika, a lani i zasebna strategija razvoja industrijske preradbe drva i papira". Struka sada očekuje poticajne mjere i Vlada čini sve preko resornog ministarstva da se uklone teškoće, rekao je Grbac.

Kako je najavio, uskoro će biti predstavljen operativni plan novih mjera za poboljšanje te djelatnosti, a strateški cilj Ministarstva poljoprivrede i Vlade jest izvoz prepoznatljivog hrvatskog drvnog proizvoda, izjavio je pomoćnik ministra Grbac. Napomenuo je kako će u provedbenom planu biti predložene olakšice za razvoj i dizajn toga hrvatskog drvnog proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙