FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor u Bjelovaru: umjesto mesne industrije proizvodnja smrznute tjestenine

BJELOVAR, 16. ožujka 2005. (Hina) - O budućnosti bjelovarskeindustrije mesa BIM, čiji je vlasnik koncern Agrokor koji će uskoro iformalno preuzeti mesnu industriju PIK Vrbovec, u Bjelovaru su svlasnikom tog koncerna Ivicom Todorićem razgovarali gradski čelnicipredvođeni gradonačelnicom Đurđom Adlešić.
BJELOVAR, 16. ožujka 2005. (Hina) - O budućnosti bjelovarske industrije mesa BIM, čiji je vlasnik koncern Agrokor koji će uskoro i formalno preuzeti mesnu industriju PIK Vrbovec, u Bjelovaru su s vlasnikom tog koncerna Ivicom Todorićem razgovarali gradski čelnici predvođeni gradonačelnicom Đurđom Adlešić.

Ona je istaknula kako su u gradu bili zabrinuti jer radnicima BIM-a koji su bili zaposleni na određeno vrijeme nisu produljeni ugovori o radu pa je Grad zainteresiran što će biti s tom industrijom.

Nakon razgovora naglasila je kako je iznimno zadovoljna planovima Agrokora o ulaganjima u Bjelovaru i na bjelovarskom području, što će smanjiti i zabrinutost dijela javnosti.

Ivica Todorić rekao je novinarima da zbog skorog konačnog preuzimanja PIK-a Vrbovec Agrokor postupno namjerava smanjivati preradu mesa u BIM-u, u koji je do sada uložio oko 10 milijuna eura, a potkraj ove ili početkom iduće godine vjerojatno će je i potpuno ugasiti.

No, dodao je da nitko od sadašnjih 160 radnika BIM-a zaposlenih na neodređeno vrijeme neće dobiti otkaz već će se sigurno zapošljavanje i povećavati i to zato jer Agrokor planira u Bjelovaru pokrenuti proizvodnju smrznute tjestenine koju Hrvatska danas uvozi u znatnim količinama.

Budući da u zagrebačkom Ledu nema prostora za širenje dio bi se proizvodnje smrznute tjestenine prebacio u Bjelovar čime bi se povećali kapaciteti, jer bi se kupili novi suvremeni strojevi.

Todorić je napomenuo da namjerava znatan novac uložiti na bjelovarskom području koje je poznato po stočarstvu u proizvodnju svinjetine, junetine, teletine i govedine kako bi se osiguralo što više domaće sirovine za preradu u mesnoj industriji.

(Hina) xskap yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙