FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Assad: Sirija će se povući iz Libanona za nekoliko mjeseci

WASHINGTON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Basharal-Assad izjavio je u razgovoru za časopis Time da će sirijska vojskapovući svoje postrojbe iz Libanona "za nekoliko mjeseci".
WASHINGTON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je u razgovoru za časopis Time da će sirijska vojska povući svoje postrojbe iz Libanona "za nekoliko mjeseci".

"Do povlačenja treba doći uskoro, možda već idućih mjeseci. Ne kasnije", kazao je sirijski predsjednik za tjednik koji je dijelove razgovora u utorak objavio na svojoj internetskoj stranici.

Bashar al-Assad dodaje da sirijskoj vojsci treba vremena za razmještanje.

Oko 14.000 sirijskih vojnika još je raspoređeno u Libanonu, dok ih je u doba najjače sirijske vojne nazočnosti bilo 40.000. Sirija je u zadnjih pet godina izvela više razmještanja i povlačenja svojih postrojba iz Libanona.

U utorak su Pariz i Washington na međunarodnom skupu potpore Palestinskoj samoupravi održanom u Londonu pojačali pritisak na Damask i pozvali na povlačenje sirijskih snaga iz Libanona te na provedbu "slobodnih i poštenih" izbora u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙