FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja nije odustala od razgovora

PEKING, 22. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sjevernokorejski premijer PakPong Ju poručio je kineskim čelnicima u utorak da njegova zemlja nijeodustala od šesterostranih pregovora o njenom nuklearnom programu i daih je spremna nastaviti kada situacija bude povoljna, rekao je visokikineski dužnosnik.
PEKING, 22. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Sjevernokorejski premijer Pak Pong Ju poručio je kineskim čelnicima u utorak da njegova zemlja nije odustala od šesterostranih pregovora o njenom nuklearnom programu i da ih je spremna nastaviti kada situacija bude povoljna, rekao je visoki kineski dužnosnik.

"Sjevernokorejska strana se ne protivi i nije odustala od razgovora. Sljedećih dana, ako budu ispunjeni uvjeti, Sjeverna Koreja će u svakom trenutku biti spremna za razgovore", rekao je Pak kineskom premijeru Wen Jiabaou, na kojeg se poziva glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Premijer Sjeverne Koreje je stigao u utorak u šestodnevni posjet Kini. Glavna tema razgovora bit će nastavak pregovora o nuklearnom programu Pjongjanga, objavilo je prošlog tjedna kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Tri kruga pregovora dviju Koreja, Japana, Rusije, Sjedinjenih Država i Kine odvijali su se u Pekingu od kolovoza 2003. do lipnja 2004, ali nisu omogućili rješenje krize izazvane nastavkom sjeverno korejskog nuklearnog programa u jesen 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙