FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija: Sjeverna Koreja pojačala nuklearno naoružanje

SEUL, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja u ponedjeljakje priopćila da je pojačala svoj nuklearni arsenal kako bi spriječilaamerički napad, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.
SEUL, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja u ponedjeljak je priopćila da je pojačala svoj nuklearni arsenal kako bi spriječila američki napad, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

"Poduzeli smo ozbiljne korake prema jačanju svoga nuklearnog arsenala i spremni smo mobilizirati sve svoje vojne snage na bilo kakav neprijateljev provokativan potez", prenijela je agencija Yonhap vijest sjevernokorejske novinske agencije KCNA.

Pjognjang je sada prvi put javno priznao da jača nuklearni program. Prošli je tjedan najavio da bi mogao ojačati arsenal kako bi održao ravnotežu snaga u Istočnoj Aziji i spriječio američki napad.

Javno se priznanje dogodilo u trenutku kada američka državna tajnica Condoleezza Rice u ponedjeljak kaže da će Washington i azijski saveznici morati osmisliti nov odnos prema Sjevernoj Koreji, nastavi li ta zemlja izbjegavati pregovore o nuklearnom razoružanju.

Rice je u Kini na završetku azijske turneje kojom je željela obnoviti te pregovore dala kao nikad dosad naslutiti da su Sjedinjene Države spremne prijaviti Sjevernu Koreju Ujedinjenim narodima, ne uspiju li ostvariti tu zadaću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙