FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plassnik: Više zemalja traži raspravu o Hrvatskoj na summitu

BEČ, 21. ožujka 2005 (Hina) - Austrijska ministrica vanjskih poslovaUrsula Plassnik izjavila je u ponedjeljak u Beču kako je više
BEČ, 21. ožujka 2005 (Hina) - Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik izjavila je u ponedjeljak u Beču kako je više

zemalja članica EU zatražilo da se o početku pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom raspravlja na predstojećem sastanku na vrhu u utorak i srijedu u Bruxellesu.

"Želja je različitih izaslanstava država članica Europske unije da se o početku hrvatskih pristupnih pregovora raspravlja na sastanku na vrhu", kazala je Plassnik na zajedničkoj konferenciji za novinare s austrijskim saveznim kancelarom Wolfgangom Schuessleom, održanoj uoči početka summita Europske unije.

Luksemburško predsjedništvo EU u subotu je priopćilo da pitanje otvaranja pristupnih pregovora s Hrvatskom nije uvršteno u službeni dnevni red summita iako se ne može isključiti neformalna rasprava o Hrvatskoj. U svakom slučaju na summitu se neće razmatrati promjena odluke o odgodi pregovora, dodalo je predsjedništvo.

"Kao što znate ministri vanjskih poslova Europske unije su prošle srijede odgodili početak pristupnih pregovora Hrvatske i Europske unije iako nije bilo suglasnosti svih ministara", kazala je šefica austrijske diplomacije. Dodala je da čim Vijeće ministara EU potvrdi potpunu suradnju Hrvatske i Haaškog tribunala, pristupni pregovori mogu početi, a to ovisi o hrvatskoj strani, tj. potpunoj suradnji s Haaškim sudom. "Naša nastojanja su da radimo zajedno i o tome ćemo razgovarati s našim partnerima", kazala je austrijska ministrica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙