FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Grabar-Kitarović na razgovorima u Beču

BEČ, , 10. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović počela je u četvrtak uBeču razgovore sa svojom austrijskom kolegicom, ministricom vanjskihposlova Ursulom Plassnik.
BEČ, , 10. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović počela je u četvrtak u Beču razgovore sa svojom austrijskom kolegicom, ministricom vanjskih poslova Ursulom Plassnik.

Kako je najavljeno iz austrijskog Ministarstva vanjskih poslova, razgovarat će o približavanju Hrvatske Europskoj uniji, predstojećoj odluci Europskog vijeća o početku pristupnih pregovora Republike Hrvatske i Europske unije, stanju u regiji te bilateralnim odnosima.

Austrija je stalni partner potpore hrvatskom putu u Europsku uniju, ističe se u svim bilateralnim susretima. Politički odnosi dviju zemalja ocjenjuju se vrlo dobrima, kao i gospodarska suradnja, koja je u stalnom usponu.

Austrija je na prvom mjestu u Hrvatskoj glede izravnih stranih ulaganja, s uloženih 2,7 milijardi američkih dolara. Prošlogodišnja robno-novčana razmjena iznosi otprilike 1,9 milijardi eura, pri čemu je hrvatski izvoz u Austriju, u odnosu na godinu prije, ostvario pedesetpostotno povećanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙