FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović: Vrlo uspješan posjet Austriji

BEČ, , 10. ožujka 2005. (Hina) - Ocijenivši jednodnevni posjetAustriji vrlo uspješnim, hrvatska ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je "iznimnozadovoljstvo" konstruktivnim i otvorenim dijalogom, te potporom kojuAustrija pruža u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, posebnopočetku pristupnih pregovora 17. ožujka.
BEČ, , 10. ožujka 2005. (Hina) - Ocijenivši jednodnevni posjet Austriji vrlo uspješnim, hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je "iznimno zadovoljstvo" konstruktivnim i otvorenim dijalogom, te potporom koju Austrija pruža u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, posebno početku pristupnih pregovora 17. ožujka.

"Nadam se da će se u tom smislu postići konsenzus u Europskoj uniji jer nam nije u interesu kreirati nikakve podjele unutar nje, nego uvjeriti u naše iskrene namjere i napore koje poduzimamo kako bi se riješilo i jedino preostalo pitanje generala Gotovine u potpunoj suradnji s ICTY-jem", izjavila je ministrica Grabar -Kitarović.

U razgovorima s austrijskim saveznim kancelarom Wolfgangom Schuesselom i ministricom vanjskih poslova Ursulom Plassnik, izražena je obostrana nada da će pristupni pregovori doista početi 17. ožujka, kako je planirano i za što se mi intenzivno pripremamo, kazala je ministrica Grabar-Kitarović.

Bio je to njezin prvi službeni posjet Austriji otkako je nedavno imenovana ministricom vanjskih poslova i europskih integracija. "Drago mi je da je to bila prijateljska Austrija, koja pruža pomoć i prijateljske savjete, ne samo kada je riječ o početku pristupnih pregovora, nego i procesu svih strukturnih reformi koje moramo provesti u Hrvatskoj", zaključila je ministrica Grabar-Kitarović u četvrtak na kraju jednodnevnog posjeta Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙