FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula- Potpisan sporazum između IDS-a i SDP-a

PULA, , 21. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Savjeta IDS-a ValterDrandić i predsjednik istarskoga SDP-a Anton Peruško danas su u Pulipotpisali sporazum o poslijeizbornoj suradnji tih dviju stranaka uSkupštini Istarske županije.
PULA, , 21. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Savjeta IDS-a Valter Drandić i predsjednik istarskoga SDP-a Anton Peruško danas su u Puli potpisali sporazum o poslijeizbornoj suradnji tih dviju stranaka u Skupštini Istarske županije.

Kako se čulo na svečanosti, svaka će stranka izići na izbore za županijsku Skupštinu sa svojom listom, a nakon izbora IDS i SDP dogovorili su zajedničko odgovorno obnašanje vlasti, što je, kako je istaknuto, "važno zbog sredstava pretpristupnih europskih fondova na koje Istra računa".

Valter Drandić u izjavi za novinare ustvrdio je da taj sporazum jamči političku stabilnost Istre, nastavak njezina razvoja kao najprosperitetnijega dijela Hrvatske, a u političkom smislu time jača politika lijevog centra.

Po riječima Antona Peruška, sporazum će učvrstiti i inače dobru suradnju dviju stranaka, koja se, kako je rekao, potvrdila tijekom prošle koalicijske vlasti, unatoč izlasku IDS-a iz nje, te na zadnjim parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

Za 24. veljače najavljeno je u Puli potpisivanje i predizborne koalicije tih dviju stranaka za grad Pulu, a predstavnici IDS-a i SDP-a smatraju da će sa svojom zajedničkom listom pobijediti na lokalnim izborima i preuzeti upravljanje tim najvećim istarskim gradom.

Peruško je u tom kontekstu rekao kako građani traže stabilnu i odgovornu vlast, a ne, kako je rekao, "klijentelističke grupe koje sada vladaju Pulom". Stoga je na temelju rezultata istraživanja javnog mnijenja izrazio nadu u pobjedu IDS-a i SDP-a u Puli. Valter Drandić izrazio je uvjerenost da će izborna pobjeda u Puli omogućiti konačnu i potpunu suradnju gradskih i županijskih vlasti u vezi s kapitalnim projektima u Istri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙